Hooikoorts? Bereid je voor met de Pollenradar op je iPhone
Redactie

Hooikoorts is een allergische reactie op pollen. En als je daar last van hebt, kan dat knap vervelend zijn. Iedereen geniet van het voorjaar en jij hebt last van niesbuien en rode ogen. Maar met de Hooikoorts Pollenradar op je iPhone kun jij je goed voorbereiden.

Hooikoorts Pollenradar

De nieuwe applicatie gebruik je om te zien, waar en wanneer in jouw omgeving de pollen het meest prikkelend zijn. De bestaande app Pollennieuws laat van heel Nederland de hoeveelheid pollen in de lucht zien. Maar de nieuwe app werkt locatiegericht. Je hoeft alleen maar de locatiebepaling te activeren. En dan worden automatisch de pollenverwachting van het dichtstbijzijnde meetpunt getoond. Je kunt zelf handmatig ook andere meetpunten toevoegen. Handig als je bijvoorbeeld een weekend weggaat naar de andere kant van het land.

Pollenverwachting

De Pollenradar is een eenvoudige applicatie met als voornaamste functie het laten zien van de pollenverwachting. Het hoofdscherm laat de verwachting van deze dag zien en van de komende drie dagen. En voor elke dat staat vermeld hoe ernstig de pollen aanwezig zullen zijn. Een groene pol betekent dat je geen last zult krijgen, maar bij twee gele pollen moet je al op je hoede zijn. Als er drie oranje pollen worden getoond, dan is er sprake van een pollenalarm. Er wordt nog wel een onderscheid gemaakt tussen verschillende pollen. Niet iedereen heeft namelijk last van hooikoorts, die van dezelfde pol afkomt.

Allerfre is het merk van hooikoortstabletten en heeft de app Hooikoorts Pollenradar uitgebracht. Deze is gratis te downloaden op je iPhone.

 

Hooikoorts Pollenradar

Partout Interactive

2,0 (34 reviews)
Gratis via App Store
Hooikoorts Pollenradar
Hooikoorts Pollenradar

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.