Homescreen: deel je startscherm en ontdek nieuwe apps

Rutger Otto
25 november 2014, 12:30
2 min leestijd
Homescreen: deel je startscherm en ontdek nieuwe apps

Het is interessant om homescreens van anderen te bekijken. Een screenshot maken en delen via Twitter kon al, maar Homescreen maakt het nóg makkelijker en laat je kennismaken met nieuwe apps.

Lees verder na de advertentie.

Vroeger was het leuk om aan mensen te vragen: ‘Wat heb jij op je iPod staan?’ Want, zoals je weet, je iPod vertelt iets over wat voor persoon jij bent. Nu de iPhone de iPod-markt grotendeels heeft overgenomen, kun je de volgende vraag stellen: ‘Welke apps staan er eigenlijk op jouw iPhone?’

Homescreen app

De Homescreen app lijkt op het eerste gezicht nogal nutteloos. Met de app kun je screenshots delen via Twitter. Dat is het enige wat de app doet, maar het werkt supersimpel.

Ten eerste maak je een screenshot van je homescreen. Dat doe je door de powerknop in te drukken samen met de homeknop. Vervolgens open je de Homescreen-app. Je laatste screenshot wordt meteen geladen en de app herkent je homescreen als zodanig. Je geeft toestemming om te uploaden naar de website van Homescreen en vervolgens kan je de afbeelding delen via Twitter.

homescreen app

Apps ontdekken

De vraag is: waarom zou je een screenshot van je homescreen willen uploaden naar de website? Waarom deel je het screenshot niet direct via Twitter? Dat kun je natuurlijk doen, maar de kracht van Homescreen is juist de website.

Deel je jouw homescreen via de app op Twitter, dan krijgt het een linkje mee naar jouw profiel op Homescreen.is, dat automatisch aan je Twitter-account wordt gekoppeld. Mensen die je screenshot zien, kunnen er in hun browser naar kijken. Als ze er met hun muis overheen gaan, komt rechts in beeld meer informatie over de betreffende app. Zo weet je dus meteen van welke app dat ene icoontje is en wat je met de app kan doen.

Over het algemeen werkt dat goed, maar sommige apps worden als iets anders herkend. Apps van Apple zelf zijn helemaal niet van een omschrijving voorzien. Daarnaast is het jammer dat deze functie niet in de app zelf aanwezig is. Online kan je door verschillende homescreens bladeren, maar in de Homescreen app kan dat niet. Die is alleen bedoeld voor het uploaden van screenshots.

Homescreen downloaden

De Homescreen app is gratis te downloaden voor iOS 7.1 of nieuwer. Voor de installatie is maar liefst 0,6MB aan vrije opslagruimte nodig.

Welke apps heb jij op je iPhone staan? Deel het hieronder in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu