De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Review: Holedown is onze favoriete iOS-game van het moment

Lars Paijmans
9 augustus 2018, 13:01
2 min leestijd
Review: Holedown is onze favoriete iOS-game van het moment
holedown

holedown

€ 3,99

Reviewscore

8,5

Vaak hoeven iPhone-games niet complex te zijn om je uren aan je scherm gekluisterd te houden. Holedown is het meest recente voorbeeld hiervan, en is met recht één van de leukste en meest verslavende games die we in lange tijd gespeeld hebben.

Lees verder na de advertentie.

Holedown is het spelen waard

Iedere dag en week wordt de App Store gevuld met nieuwe iOS-games, waarvan we onze favorieten maandelijks in het games-overzicht op een rijtje zetten. Zo nu en dan zit er echter een speciaal geval tussen die we graag even los aan je voorstellen.

Holedown is zo’n pareltje die een volledige review verdient. In deze game is het aan jou om naar de bodem van een planeet te graven, door met balletjes blokken weg te schieten. Door de genummerde tetrisblokken te raken, vallen ze van het scherm af. Dat moet ook, want zodra een blok de bovenkant van het scherm bereikt, is het game over.

Holedown

De ballen (met vrolijke gezichtjes erop) die je gebruikt om deze blokken weg te schieten stuiteren alle kanten op, wat Holedown zijn diepgang geeft. Door op de juiste manier een bepaald blok te raken, kun je een kettingreactie veroorzaken waardoor ineens alle blokken naar beneden tuimelen.

Om het nog iets complexer te maken, zijn er blokken die andere blokken in de lucht houden. Weet je deze fundering weg te schieten, dan valt alles wat dit blok overeind hield ook weg.

Upgraden en nieuwe planeten

Hoewel Holedown al vermakelijk is om iedere keer een hogere score na te jagen, speel je gaandeweg ook upgrades vrij. Hierdoor kun je meerdere balletjes tegelijk afvuren, of het totale aantal verhogen zodat je nog verder kunt komen dan eerst. Voor de afwisseling zijn er meerdere planeten om in te spelen, met ieder hun eigen uitdaging.

Wat Holedown daarnaast zo opvallend maakt is de geweldige grafische stijl. Het kleine witte figuurtje dat onderin beeld meekijkt en tips geeft is een fijne komische aanvulling, terwijl de rest van het scherm vooral minimalistisch is ingedeeld. Dat maakt het een uitgelezen game om even een kwartiertje te spelen in de trein, of als je half naar de tv zit te kijken.

Al snel zul je merken dat de tv en de treinrit naar de achtergrond verdwijnen en je zo tientallen minuten kunt verliezen met het wegschieten van gekleurde blokken. De eenmalige prijs van 4,49 euro is Holedown wat ons betreft dan ook dubbel en dwars waard.

holedown

webbfarbror AB

€ 3,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen