Hoe werkt Facebook integratie in iOS 6?
Redactie

Apple heeft de integratie van Facebook aangekondigd en toegelicht op het WWDC. Het is al voor een groot deel duidelijk hoe de integratie er daadwerkelijk uit zal komen te zien en in zijn werk gaat.

Tijdens de presentatie op 11 juni werd direct duidelijk dat de Facebook integratie veel op de integratie van Twitter zal lijken.

Nieuwe mogelijkheden

Je kunt, net als bij Twitter, inloggen via Instellingen > Facebook. Je hoeft hierdoor maar een keer in te loggen om Facebook te kunnen gebruiken voor alle toepassingen binnen je iPhone.

Echter is er wel een degelijk verschil in Facebook en Twitter in de instellingen. Je kunt namelijk maar een Facebook-account configureren, bij Twitter kun je meerdere accounts toevoegen.

Het delen van webpagina’s, foto’s, video’s en andere media wordt veel makkelijker gemaakt voor de fanatieke Facebook-gebruiker.  Je kunt deze media direct op je profiel plaatsen, vanuit applicaties als bijvoorbeeld Safari zelf.

Een nieuwe status-update posten wordt een stuk simpeler; dit kan voortaan via het berichtencentrum. Er is een speciale Facebook-knop waarmee je vanuit het berichtencentrum je eigen status-update kunt opstellen.

De agenda op je iPhone zal gaan samenwerken met de gegevens van Facebook, denk bijvoorbeeld aan verjaardagen en events. Je kunt vanuit je instellingen nu ook je contacten synchroniseren met de informatie van Facebook.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.