Hocus: herkenbare puzzelgame mist uitdaging
Redactie
hocus.

hocus.

€ 0,49

Onze score

6

Hocus is een nieuwe puzzelgame in de App Store. De vormgeving van de game doet denken aan de kunst van M.C. Escher, doordat er met wiskundige principes aan de haal gegaan wordt. Logisch nadenken is hier de oplossing voor het probleem.

Hocus mist uitdaging

In Hocus moet je het blokje in het gaatje zien te krijgen. Dat klinkt eenvoudig, maar schijn bedriegt: het blokje kan zich alleen in rechte lijnen over neergelegde balken verplaatsen en deze balken zijn verdacht veel als de constructies in Escher-tekeningen vormgegeven. Een voor de hand liggende route is opeens niet meer zo logisch als blijkt dat je op een ander punt uitkomt dan gedacht.

De game begint logischerwijs lekker simpel en wordt naarmate je meer levels haalt steeds moeilijker. Door logisch na te denken zijn de meeste puzzels echter relatief simpel te behalen. Wat Hocus nog zou verbeteren is het toevoegen van een competitie-element. Nu kun je in eigen tempo de levels afwerken, zonder dat je deze moet halen binnen een bepaalde tijd of beperkt aantal genomen stappen. Iets meer druk achter je stappen zou het spel een stuk uitdagender maken.

Hocus downloaden in de App Store

Hocus is te downloaden in de App Store voor 0,99 cent. Hiervoor moet je iOS-apparaat geüpdatet zijn naar iOS-versie 6.0 en over 23,1MB aan vrije opslagruimte hebben.

hocus.

gamebra.in

7 (4 reviews)
€ 0,49 via App Store

hocus.
hocus.
hocus.
hocus.
hocus.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.