5 apps om je hoofd koel te houden tijdens het hitteplan

Lars Paijmans
25 juli 2019, 13:18
3 min leestijd
5 apps om je hoofd koel te houden tijdens het hitteplan

Je had het misschien al gemerkt: het is behoorlijk warm in Nederland. Je iPhone kan je een handje helpen om het hoofd koel te houden de komende dagen met deze hitteplan apps.

Lees verder na de advertentie.

De beste hitteplan apps voor je iPhone en iPad

In het onderstaande overzicht hebben we een aantal handige apps op een rij gezet die jou helpen om het hoofd koel te houden de komende dagen. Let daarbij wel op dat je iPhone zelf niet een hoge temperatuur bereikt. Raakt je iPhone alsnog oververhit? Dan kun je terecht bij onze onderstaande gids.

Lees ook: iPhone oververhit: dit kun je er tegen doen

hitteplan apps

1. Waterminder

Hoeveel heb jij vandaag al gedronken? De kans is groot dat je dit niet precies meer weet. Een van de belangrijkste hittegolf apps is daarom Waterminder. Dankzij deze slimme app weet je zeker dat je genoeg drinkt gedurende de dag. Dit is eigenlijk altijd belangrijk, maar zeker met temperaturen boven de dertig graden cruciaal.

In de app registreer je ieder glas dat je gedronken hebt, om op die manier bij te houden hoeveel je per dag drinkt. Dankzij een Apple Watch-app en widget duurt het registreren maar een paar seconden. De app heeft een overzichtelijk design en is te koppelen aan de Gezondheid-app van Apple. Genoeg drinken is belangrijk voor je gezondheid, dus ook na de hittegolf kan deze app nog goed van pas komen.

WaterMinder® ∙ Water Tracker

Funn Media, LLC

€ 4,99 via App Store
hitteplan apps

2. UVLens

We hoeven je vast niet te vertellen dat goed insmeren belangrijk is als je de zon ingaat, maar welke factor heb je nodig op basis van de zonnekracht en wat voor rol speelt je huidskleur daar in?

De gratis app UVLens geeft op een toegankelijke manier antwoord op al deze vragen. De app laat op een schaal van vijf vlammetjes zien hoe sterk de zon schijnt en hoe lang het op basis van je huid duurt tot je verbrand bent. Ook geeft de app handige tips om langer in de zon te blijven, zoals het meenemen van een paracol, dragen van een pet of hoed en meer.

Tijdens deze hittegolf kun je bovendien instellen om ieder uur een update te krijgen van de UV-kracht, zodat je tijdens een stranddag niet verrast wordt door een extra heftige middag.

UVLens - UV Index

Spark 64 Ltd

Gratis via App Store

3. Buienalarm

Na regen komt zonneschijn, maar andersom werkt dit gezegde ook. Reken er maar op dat deze periode van extreme hitte afgesloten wordt met heftige regen- en onweersbuien. Met de Buienalarm-app weet je ruim van tevoren wanneer de hemel openbreekt, zodat je nog snel je spullen binnen kunt zetten.

Buienalarm

Franklin van Velthuizen

Gratis via App Store
hitteplan apps

4. Carrot Weather

Wil je de komende tijd naast regen ook gewoon meer informatie over het weer? Dan raden we Carrot Weather aan. Deze app is niet alleen een hele goede en uitgebreide weer-app, maar heeft ook nog een flinke dosis sarcastische humor. Tel hier het mooie design bij op en je hebt een app die zijn aankoopbedrag dubbel en dwars waard is.

CARROT Weather: Alerts & Radar

Grailr LLC

Gratis via App Store

Lees ook: De 7 beste weer-apps voor je iPhone

5. Deliveroo en Thuisbezorgd

Met je hoofd boven een pan met kokend water staan raden we niemand aan deze week, dus komen apps als Deliveroo en Thuisbezorgd goed van pas. Laat de keuken voor wat hij is en laat je favoriete eten voor bij dit warme weer gewoon thuisbezorgen. De iPhone-apps van deze twee diensten hebben beide handige notificaties waardoor je precies ziet hoelang het nog duurt tot de bezorger bij je aanbelt.

Deliveroo: eten bestellen

Deliveroo

Gratis via App Store

Thuisbezorgd.nl

Takeaway.com

Gratis via App Store

Meer zomervakantie-tips?

Ben je na het lezen van dit artikel op zoek naar meer tips voor je vakantie? Check dan onze steeds groter wordende iPhoned Vakantiegids. Hier lees je alles over roamingkosten, onze favoriete reis-apps en nog veel meer.

Lees de iPhoned Vakantiegids

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen