4 apps om je hoofd koel te houden tijdens het hitteplan
Lars Paymans

Met het nationale hitteplan worden er al maatregelen genomen om de hoge temperatuur te bestrijden. Zoek zelf de verkoeling op met deze praktische iOS-apps.

Hitteplan-apps om de hitte te bedwingen

Het gebeurt niet vaak, maar als het Nederlandse hitteplan van kracht is, weet je dat er extreme temperaturen worden gehaald. Genoeg drinken en je hoofd koel houden is deze dagen extra belangrijk, dus hebben we een lijstje met apps gemaakt die hier speciaal voor zijn gemaakt.

hitteplan apps

1. Waterminder

Genoeg drinken is altijd belangrijk, maar tijdens deze extreme temperaturen extra noodzakelijk. Om een beter zicht te krijgen op hoeveel je drinkt, kun je Waterminder gebruiken. Deze app laat zien wat de minimale dagelijkse hoeveelheid vocht is die je tot je moet nemen, afhankelijk van je lengte, gewicht en bouw. Door in de app (of via de widget) aan te geven als je iets drinkt, kom je glas voor glas dichterbij het streefdoel.

→ Download Waterminder in de App Store (3,49 euro)

2. QSun

Jezelf tijdig en goed insmeren is net als genoeg drinken het devies in deze warme periode. Maar welke zonnebrand heb je nodig, wanneer moet je opnieuw smeren en hoe sterk is de zon nu echt? Op al deze vragen geeft het handige QSun antwoord. Op basis van je locatie geeft de app tips en informatie over alles wat met de zon en zonnebrand te maken heeft. Zo geeft de app bijvoorbeeld een suggestie voor welke factor zonnebrand je het beste kunt gebruiken, en of je beter een petje op kunt zetten als je de deur uit gaat.

→ Download Qsun in de App Store (gratis)

3. Yahoo Weer

Wanneer wordt code geel weer ingetrokken, of gaan we een code oranje tegemoet? Met de stijlvolle Weer-app van Yahoo weet je het al een paar dagen van tevoren. Vul je locatie in en de app laat alles over het weer zien wat je wil weten. De kracht van de zon bijvoorbeeld, maar ook hoeveel wind er staat en welke temperatuurwijzigingen je van uur tot uur kunt verwachten.

Lees ook: De 7 beste weer-apps voor je iPhone

→ Download Yahoo Weer in de App Store (gratis)

4. Thuisbezorgd of Deliveroo

Met je hoofd boven een pruttelende pan hangen, wensen we niemand toe deze dagen. Kies er daarom voor om je eten thuis te laten bezorgen. Met de apps van Deliveroo of Thuisbezorgd blader je vanaf je iPhone door de menukaarten van tientallen restaurants in de buurt. Een bestelling is snel gemaakt, waarna je alleen nog de deur open hoeft te doen om te kunnen beginnen met eten.

→ Download Thuisbezorgd in de App Store (gratis)
→ Download Deliveroo in de App Store (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.