Kruip in de huid van een sluipschutter in Hitman: Sniper

Rutger Otto
15 december 2014, 12:57
2 min leestijd
Kruip in de huid van een sluipschutter in Hitman: Sniper

Hitman: GO was een geweldige Hitman-game voor iOS. De opvolger Hitman: Sniper kreeg in oktober een soft-launch in Canada, maar is nu wereldwijd uit in de App Stores.

Lees verder na de advertentie.

Hitman Sniper

Hoewel, opvolger kun je het misschien niet noemen. Hitman Sniper is heel anders dan GO. Je beweegt geen poppetjes als pionnen over een speelbord, maar dit keer bekijk je de game door het vizier van een precisiegeweer. Jij bent de Hitman die van een afstandje doelwitten van hun leven berooft door in stilte te schieten.

De sniper-missies in Hitman Absolution op de console en pc waren zo populair, dat er een spin-off kwam voor iOS. In deze game is het steeds de bedoeling dat je badguys neerhaalt met je sniper, vaak in dezelfde omgeving, zoals een enorme villa met zwembad. De opdracht is wel steeds anders. Zo moet je de ene keer een headshot maken en moet je de andere keer een bepaald aantal punten scoren.

https://www.youtube.com/watch?v=jY-ozRiozxE

Highscores halen

Het scoren van punten (uitgedrukt in dollars) is dan ook het belangrijkste van Hitman Sniper. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je verdient ze al door de opdracht te halen, maar doe je ook de optionele missies dan loopt de score fors op. De levels zijn wat dat betreft een soort speeltuinen. Je kan die ene bodyguard simpelweg neerschieten, maar als je hem aan de rand van het dak omlegt en hij valt naar beneden in een jacuzzi, zorgt dat voor veel meer punten. Stijlvolle afwerking én opruiming van het lichaam.

Hoe mooier de kills, hoe hoger de scores. En in Hitman Sniper draait het om topscores. Met het geld dat je verdient kun je overigens attributen kopen om je geweer en jouw skills beter te maken. De besturing werkt goed op touchscreen: door op het level te tikken, zoom je in en met veegbewegingen zoek je je doelwit. Er is een knop om je adem in te houden, de wereld vertraagt dan iets en je geweer ligt stabieler in de hand. Herladen doe je in een swipe-minigame.

hitman sniper

Hitman Sniper downloaden

Hitman Sniper is gratis te downloaden en maakt gebruik van een freemium-principe. Dat betekent dat je in-app aankopen kan doen om sneller aan upgrades te komen. Gelukkig wordt dat nooit echt opgedrongen en kun je door gratis te spelen veel plezier hebben. Om de installeren is iOS 7.1 benodigd, net als 317MB aan vrije opslagruimte.

Hitman Sniper

CDE Entertainment Ltd.

€ 0,99 via App Store

Hitman Sniper
Hitman Sniper
Hitman Sniper
Hitman Sniper
Hitman Sniper
Hitman Sniper
Hitman Sniper
Hitman Sniper
Hitman Sniper
Hitman Sniper
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu