Hitman Sniper keert terug in App Store met fiks prijskaartje

Gijs Ettes
4 juni 2015, 14:11
2 min leestijd
Hitman Sniper keert terug in App Store met fiks prijskaartje
Hitman Sniper

Hitman Sniper

€ 0,99

Reviewscore

8

De App Store is weer een Hitman-game rijker. In Hitman Sniper kruip je wederom in de huid van de kale huurmoordenaar en is het de bedoeling om op grote afstand doelwitten neer te halen met een scherpschuttersgeweer.

Lees verder na de advertentie.

Stijlvol vijanden omleggen

Hitman Sniper werd vorig jaar al uitgebracht als een free-to-play-titel, maar verdween een tijd geleden om onduidelijke redenen uit de App Store. Het spel is weer beschikbaar en draagt nu een prijskaartje van 4,99 euro, zonder dat er grote vernieuwingen zijn doorgevoerd. Gelukkig is van in-app aankopen geen sprake meer.

Zoals de naam al doet vermoeden, is het in Hitman Sniper de bedoeling om in diverse omgevingen (die je misschien herkent van de consolegame Hitman Absolution) specifieke doelwitten om te leggen. De ene keer moet je headshots maken en de andere keer is het de bedoeling om zoveel mogelijk punten (uitgedrukt in dollars) te scoren. Naast het neerhalen van doelwitten kun je wapenonderdelen en blauwdrukken verzamelen om je geweer van upgrades te voorzien. In totaal zijn er dertien verschillende scherpschuttersgeweren om vrij te spelen.

Hitman: Sniper - Teaser Trailer

Hitman Sniper heeft daarnaast een groot aantal missies (150 om precies te zijn) en geheimen om je tanden in te zetten. Het scoren van punten is echter het belangrijkst in Hitman Sniper. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je verdient ze al door de opdracht te halen, maar voer je ook optionele missies uit, dan loopt de score fors op.

Bovendien behaal je met mooiere kills meer punten. Je kunt een bodyguard simpelweg neerschieten, maar als je hem aan de rand van het dak omlegt en hij valt naar beneden in een jacuzzi, zorgt dat voor veel meer punten. Levels zijn je eigen, bloederige speeltuin.

Hoe mooier de kill, des te hoger de score

De touchscreenbesturing in Hitman Sniper werkt erg prettig. Door te tikken, zoom je in en met veegbewegingen zoek je je doelwit. Er is een knop om je adem in te houden, waarbij het spel vertraagt en je geweer stabieler in de hand ligt. Herladen doe je in een swipe-minigame.

Hitman Sniper downloaden

Als gezegd kun je Hitman Sniper downloaden in de App Store voor 4,99 euro. Het spel is geoptimaliseerd voor de iPhone en iPad, weegt 274MB en vereist iOS 8.0 of nieuwer.

Hitman Sniper

CDE Entertainment Ltd.

€ 0,99 via App Store

Hitman Sniper
Hitman Sniper
Hitman Sniper
Hitman Sniper
Hitman Sniper
Hitman Sniper
Hitman Sniper
Hitman Sniper
Hitman Sniper
Hitman Sniper
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu