De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Hipstamatic DSPO: maak een sociaal foto-album met vrienden

Rutger Otto
21 april 2015, 19:13
2 min leestijd
Hipstamatic DSPO: maak een sociaal foto-album met vrienden

De nieuwe app van Hipstamatic zorgt dat je samen met vrienden en familie foto’s kan maken in een bepaalde tijd, die dan in een collectie verzameld worden.

Lees verder na de advertentie.

Hipstamatic DSPO

Hipstamatic heeft een nieuwe foto-app in het leven geroepen genaamd DSPO, wat je uitspreekt als Dispo. De app werkt het beste als je hem samen met vrienden gebruikt als een gezamenlijk foto-album. “DSPO is voornamelijk bedoeld voor samenwerking en gemeenschappelijke ervaringen”, zegt ceo Lucas Allen Buick.

De app oogt en werkt strak. Als je de app voor het eerst gebruikt, moet je een foto maken die dient als ‘camera-afbeelding’, waar je een naam aan moet hangen. Dit is in principe je foto-album. Vervolgens kun je contact leggen met vrienden (of een link delen op Twitter) en ze uitnodigen om een ‘camera’ of album te delen.

Het is daarna mogelijk een tijdspanne aan te geven waarin foto’s genomen mogen worden. Dit varieert van een uur tot een jaar. Als alles is ingesteld, kunnen mensen in de groep naar hartelust foto’s maken. Deze zijn echter niet te zien totdat de tijd is verlopen. Als je een lange tijdsduur instelt zorgt dat na afloop dus voor veel ‘oh ja’-momenten. Gedurende het tijdsbestek kun je overigens via de app met elkaar chatten en zien wanneer de laatste foto door wie is toegevoegd.

hipstamatic dspo

Achteraf pas kijken

Naderhand kun je de foto’s allemaal in een album bekijken. Had je gps tijdens het fotograferen aanstaan, dan staat erbij waar het kiekje genomen is. Ook krijg je inzicht in datum en tijd en kun je zien welke onderschriften er bij de foto’s geplaatst zijn.

De foto’s kun je overigens van filters voorzien. Daarvan krijg je er een aantal gratis, de rest kost geld. Dat je moet betalen geldt ook als je een handgeschreven krabbel aan een afbeelding wil toevoegen.

Download Hipstamatic DSPO

Hipstamatic DSPO is gratis te downloaden. Voor de installatie heb je iOS 8 of nieuwer nodig, net als 20,9MB aan vrije opslagruimte.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu