Hinta, prijsvergelijken in de winkel

Redactie
23 oktober 2008, 21:13
2 min leestijd

Hinta.nl, een prijsvergelijkingssite, heeft een web-applicatie gemaakt voor de iPhone waarmee je prijzen kunt vergelijken. Ze beweren de eerste te zijn in Nederland. Maar is dit wel zo handig?

Met deze applicatie kan je niet alleen prijzen vergelijken, maar ook reviews van anderen bekijken. Op deze manier kan je je helemaal op een product oriënteren, terwijl je gewoon in de winkel staat (er vanuit gaande dat je een iPhone met Internet abonnement hebt).

</p>

Makkelijk in de omgang?

Om deze applicatie te testen nam ik de proef op de som. Ik ben naar een bekende bouwmarkt gegaan om een boormachine te kopen. Toen ik eindelijk de boormachine had gevonden die ik wilde hebben pakte ik mijn iPhone erbij. Om de prijs te vergelijken moest ik eerst de vele menu’s doorlopen: Gereedschap – klusgereedschap – boormachines en toen uiteindelijk mijn type zoeken. Dit laatste was nog het meeste werk. De producten worden niet per merk weergeven, of per jaar, maar alles wordt onder elkaar gezet. Je moet dus als het even tegen zit 20 keer op “meer producten tonen” klikken voordat je jouw product gevonden hebt.

Lees verder na de advertentie.

Als je dan eindelijk je product gevonden hebt, dan kan je daar op klikken. Je krijgt dan een beschrijving en afbeelding te zien, hoop je. Bij ruim de helft van de producten die ik heb opgezocht die in mijn woonkamer staan staat geen beschrijving of een niet kloppende beschrijving. Ook ontbreekt heel vaak een afbeelding, of is de afbeelding te groot om in je iPhone scherm te vertonen. Niet echt iPhone geoptimaliseerd dus.

Oplossing?

Wat mij betreft zou een zoekvak het grootste probleem verhelpen. Je hoeft dan niet oneindig te zoeken naar een product, pas dan wordt het werkelijke doel van deze webapplicatie bereikt naar mijn mening.

[ad#jan]

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's