HilversumTV bundelt ‘het beste van 65 jaar Nederlandse TV’ in app

Rutger Otto
16 maart 2017, 15:22
2 min leestijd
HilversumTV bundelt ‘het beste van 65 jaar Nederlandse TV’ in app
Hilversumtv

Hilversumtv

Gratis

Reviewscore

6,5

De app HilversumTV bundelt ‘het beste’ van de publieke omroep van de afgelopen 65 jaar. Van Van Kooten & De Bie tot Theo & Thea en zelfs oude Journaaluitzendingen zijn terug te kijken.

Lees verder na de advertentie.

Het beste van de Nederlandse televisie

Het initiatief HilversumTV werd vorig jaar in het leven geroepen als een website met als bedoeling om de mooiste uitzendingen uit de Nederlandse televisiegeschiedenis op één plaats te bundelen. De video’s zijn allemaal wel op YouTube te vinden, maar op HilversumTV staan ze allemaal bij elkaar. Het gaat om uitzendingen van programma’s van de publieke omroep die door particulieren of omroepen op YouTube zijn gezet. HilversumTV heeft de krenten uit de pap gevist.

Naast een website is er nu dus ook een app. Die is gratis in de App Store te downloaden. Bedenker van de app is media-ondernemer Richard Otto die het ‘oude kijken wil vernieuwen’. Afleveringen die vergeten dreigen te raken, komen met de app weer opnieuw in de kijker.

hilversumtv

Rommeltje

Via de HilversumTV-app worden de uitzendingen gepresenteerd. Je kijkt de video’s via een YouTube-speler. Als ze nog op YouTube staan tenminste, want we kwamen ook wat video’s tegen die niet meer beschikbaar waren. De uitzendingen kun je met een handige knop direct delen via sociale media, daarnaast is het voor gebruikers mogelijk een reactie achter te laten.

Iets minder handig is de interface van de app. Die oogt nogal oubollig en kent een wat onlogische indeling. Zo staat zowel links als rechts een hamburgermenu op de hoofdpagina. Het rechtse menu leidt naar de instellingen en informatie over de app, het linkse naar verschillende categorieën van Hilversum TV, zoals entertainment, film en muziek. Daarnaast werkt swipen niet helemaal zoals je van een app in 2017 verlangt en schuiven vensters vreemd over elkaar heen. Het is kortom een rommeltje.

HilversumTV downloaden

Dat neemt niet weg dat HilversumTV een leuk kijkje in ons televisieverleden biedt. Verwacht geen complete oude series te kunnen volgen, maar tientallen tot honderden losse films en series kom je een heel eind. De komende tijd wordt het aanbod verder uitgebreid, beloven de makers.

Hilversumtv

Tobit.Software

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu