Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Hidden Folks: Nederlandse game brengt zoekplaatjes tot leven op iOS

Lars Paijmans
15 februari 2017, 15:11
2 min leestijd
Hidden Folks: Nederlandse game brengt zoekplaatjes tot leven op iOS
Hidden Folks

Hidden Folks

€ 2,99

Reviewscore

8,5

Waar is Wally? Zoekplaatjes zijn van alle tijden, maar met Hidden Folks maakt het puzzelgenre pas echt succesvol de stap naar de iPhone en iPad. Het resulteert in een van de leukste en origineelste iPhone-games van dit moment.

Lees verder na de advertentie.

Hidden Folks: interactieve zoekplaatjes

Hidden Folks is een idee van Adriaan de Jongh, die samen met tekenaar Sylvain Tegroeg deze charmante game in elkaar zette. Het idee is kinderlijk simpel: onderin beeld zie je de figuurtjes en objecten die je moet vinden in een enorme warboel die op de rest van je scherm verschijnen.

Dit klinkt niet zo spannend, maar door de grafische stijl en geluidseffecten wordt het dit wel. De zoekplaatjes van Hidden Folks zijn namelijk veel meer dan een statische tekening. Ieder level is een wereld op zich, waarin je tientallen poppetjes tot leven ziet komen. In het junglelandschap springen apen door de boomtoppen, zitten kampeerders rond een kampvuur en vaart een stel in een bootje over de rivier.

Hidden Folks

Alleen goed kijken naar een plaatje om alle Hidden Folks te vinden is ook niet genoeg. Je zult echt op onderzoek uit moeten gaan, waarbij je in- en uitzoomt en kijkt welke objecten een geheim verbergen. Zo kun je het doek van sommige tenten omhoog rollen, bosjes weghakken en kuilen graven om objecten te ontdekken die je eerst niet zag.

Dit gaat gepaard met komische geluidseffecten die stuk voor stuk ingesproken zijn. Tik op een boom en je hoort iemand ‘whoeeeshhh’ in je oor fluisteren, of selecteer een mannetje en hij begroet je vriendelijk. Komisch, en het draagt bij aan het idee dat je als reus een kijkje neemt in een miniatuur landschap.

Hidden Folks

Een kijkje in een miniatuurwereld

Hidden Folks kost eenmalig 3,99 euro en bevat momenteel 14 levels. Ook zit er een setje stickers bij voor iMessage zodat je de koddige figuurtjes ook naar je vrienden kunt sturen. In het level-overzicht zijn al verschillende gebieden te zien die later via updates worden toegevoegd. Wij hebben inmiddels al heel wat saaie treinritjes gevuld met het ontdekken van de cartooneske werelden van Hidden Folks, en kunnen iedereen aanraden om dit ook te proberen.

Hidden Folks

Adriaan de Jongh

€ 2,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu