HeyWAY geeft locatie door in OS 3.0 stijl

Redactie
21 juni 2009, 16:10
1 min leestijd
HeyWAY geeft locatie door in OS 3.0 stijl

Een van de eerste applicaties die goed gebruikt maakt van de nieuwe mogelijkheden in firmware 3.0 is Hey Where Are You, kortweg HeyWAY. Met de applicatie kun je je eigen locatie doorgeven aan vrienden, of de locatie van vrienden opvragen.

Lees verder na de advertentie.

Vrienden maken via bluetooth

Als je de applicatie opent en een account hebt aangemaakt kun je beginnen met het zoeken naar vrienden. Vrienden kun je niet zomaar worden: Je moet twee iPhone’s bij elkaar hebben, en ze vervolgens via bluetooth met elkaar verbinden. Op die manier geven de iPhone’s elkaar toestemming om elkaar te volgen.

Locatie update’s via push notification

Als je eenmaal een vriend hebt kun je je eigen locatie doorgeven aan deze vriend of meerdere vrienden tegelijk. Als je je locatie hebt doorgegeven dan ontvangt je vriend een push bericht waarin staat dat jij je locatie hebt vernieuwd.

Ook is het mogelijk om iemands locatie op te vragen: Stel je vraagt de locatie van ‘Piet’ op, dan ontvangt Piet een bericht dat jij graag wilt weten waar Piet is. Vervolgens kan Piet zijn locatie updaten zodat jij weer weet waar Piet uithangt.

Wanneer gebruik je HeyWAY?

Ik geef toe dat HeyWAY een prachtig programmaatje is, maar er is een ding wat ik me al sinds het begin af vraag: Wanneer gebruik je deze applicatie? Als je iemand kwijt bent? Als je wilt weten waar je kind uithangt? Het kan allemaal, maar er zijn wel twee voorwaarden: Je moet een iPhone hebben, en HeyWAY geinstalleert hebben.

Download HeyWAY gratis in de App Store

Screenshots HeyWAY

<br />
<br />
<br />
<br />
<br />

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's