HeyWAY geeft locatie door in OS 3.0 stijl
Redactie

Een van de eerste applicaties die goed gebruikt maakt van de nieuwe mogelijkheden in firmware 3.0 is Hey Where Are You, kortweg HeyWAY. Met de applicatie kun je je eigen locatie doorgeven aan vrienden, of de locatie van vrienden opvragen.

Vrienden maken via bluetooth

Als je de applicatie opent en een account hebt aangemaakt kun je beginnen met het zoeken naar vrienden. Vrienden kun je niet zomaar worden: Je moet twee iPhone’s bij elkaar hebben, en ze vervolgens via bluetooth met elkaar verbinden. Op die manier geven de iPhone’s elkaar toestemming om elkaar te volgen.

Locatie update’s via push notification

Als je eenmaal een vriend hebt kun je je eigen locatie doorgeven aan deze vriend of meerdere vrienden tegelijk. Als je je locatie hebt doorgegeven dan ontvangt je vriend een push bericht waarin staat dat jij je locatie hebt vernieuwd.

Ook is het mogelijk om iemands locatie op te vragen: Stel je vraagt de locatie van ‘Piet’ op, dan ontvangt Piet een bericht dat jij graag wilt weten waar Piet is. Vervolgens kan Piet zijn locatie updaten zodat jij weer weet waar Piet uithangt.

Wanneer gebruik je HeyWAY?

Ik geef toe dat HeyWAY een prachtig programmaatje is, maar er is een ding wat ik me al sinds het begin af vraag: Wanneer gebruik je deze applicatie? Als je iemand kwijt bent? Als je wilt weten waar je kind uithangt? Het kan allemaal, maar er zijn wel twee voorwaarden: Je moet een iPhone hebben, en HeyWAY geinstalleert hebben.

Download HeyWAY gratis in de App Store

Screenshots HeyWAY

<br /> <br /> <br /> <br /> <br />

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Roger

  Werken de push notificaties via BASE in Belgie ? of Mobile Vikings ?

 • Sander

  Als het goed is werkt Push notificatie over alle netwerken, als je maar de beschikking hebt over een internet verbinding.

 • joris

  Dit wordt pas leuk als je realtime kan zien waar je vrienden zijn, maar dat kan alleen als de app in de background wordt gedraaid (slurpt veel energie, heeft voortdurend GPS-chip nodig) Beetje jammer dus..

 • Gillis

  Erg tof allemaal, alleen… na een paar uurtjes is je batterij al leeg. App snel verwijderd

 • Jesse

  Wat een onzin, als je de applicatie gewoon sluit gaat die batterij niet sneller leeg dan anders…

 • Jan van Kampen

  Vertel mij eens, hoe maak je een ‘vriend’ via bluetooth? Mij is dat niet gelukt …

  -bluetooth aan (op 2 iphones)
  En dan ? 2 iphones tegelijk laten zoeken terwijl de app aanstaat, of 1 iemand laten zoeken?

  Ik heb het nu gedaan via e-mail, en dat werkt wel meteen 🙂

 • Roel

  Geen last van batterijproblemen hoor.
  Leuke app. Wanneer je hebt afgesproken ergens in een kroeg dan vraag je je vrienden middels Heywhereareyou: heywhereareyou?
  isse-simpel.