Her Story: een meeslepend moordmysterie voor iOS

Rutger Otto
28 juni 2015, 13:20
2 min leestijd
Her Story: een meeslepend moordmysterie voor iOS
Her Story

Her Story

€ 2,99

Reviewscore

8

In Her Story speel je iemand die een oude moordzaak onderzoekt. Daarvoor kijk je naar fragmenten van de verdachte die in de verhoorkamer zijn opgenomen. Zo ontvouwt zich een verhaal.

Lees verder na de advertentie.

Her Story

Her Story speelt zich af achter een virtuele, oude computer. Er lopen lijnen over het scherm en de kleuren zijn wat vervaagd. Op de monitor zie je een reflectie van lampen, waarschijnlijk van het bureau waar jij hebt plaatsgenomen om het verhaal van Hannah Smith te ontrafelen.

Hannah Smith is de hoofdrolspeler in dit verhaal. Zij is de vrouw op de videobeelden. In juni van 1994 meldde zij zich op het politiebureau om te zeggen dat haar man Simon vermist was. Vervolgens werd ze in de maand daaropvolgend zeven keer geïnterviewd. De interviews zijn in stukjes geknipt en doorzoekbaar op trefwoorden.

Dat is precies wat je als speler doet. In het begin ga je onwennig te werk. Op het beeldscherm staan twee ‘read me’-bestanden die je aan kunt tikken (doe dat) en oppervlakkige informatie verschaffen over wat de bedoeling is.

Her Story Trailer

Zoeken en kijken

Trefwoorden zoeken. Dat is wat je doet. Het spel oppert dan maximaal zes fragmenten waarin het woord is gevonden en die je kunt afspelen. In de video’s zie je stukjes uit Hannah’s ondervragingen. Aan de hand van data kun je zien waar je je ongeveer op de tijdlijn bevindt. Het ene fragment leidt tot vragen die je naar het andere fragment brengen. Door alle snippertjes te bekijken, kom je achter het verhaal van Hannah.

Her Story dwingt je bijna ouderwets weer met pen en papier te werk te gaan om de trefwoorden op te schrijven, zodat je niets vergeet. In een soort databank op de computer word je met ingevulde vakjes op de hoogte gehouden van hoeveel fragmenten je al bekeken hebt. Raak je in het verhaal gezogen, dan wil je ze waarschijnlijk allemaal bekijken om een zo goed mogelijk beeld van de verdachte te krijgen.

Her Story biedt iets nieuws, een soort voyeurisme waarbij je het gevoel hebt dat je echt onderzoek aan het uitvoeren bent. Naarmate je meer bekijkt, gaan de puzzelstukjes op hun plek vallen. Of niet. Het schrijf- en acteerwerk is zo namelijk zo uitgevoerd dat de grote lijnen duidelijk worden, maar er wel ruimte blijft voor interpretatie. Erg goed gedaan.

her story

Speel Her Story

Zorg ervoor dat je iPhone accu goed opgeladen is, want Her Story schreeuw erom om in één keer uitgespeeld te worden. De app kost 4,49 euro in de App Store en is speelbaar voor iOS 7 of nieuwer.

Her Story

Sam Barlow

€ 2,99 via App Store

Her Story
Her Story
Her Story
Her Story
Her Story
Her Story
Her Story
Her Story
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu