Helpen waar het kan met ‘Help!’
Redactie

In noodsituaties is het eerste wat je moet doen het alarmnummer bellen. Nu is er een iPhone app die 112 belt en tegelijkertijd mensen in jou omgeving die kunnen helpen oproept.

De applicatie zorgt ervoor dat wanneer jij in een noodsituatie vekeert mensen om jou heen via een push bericht worden gewaarschuwd. De gene die het alarm, de waarschuwing ontvangt krijgt meteen een kaart te zien met de route naar jou toe.

De applicatie zit goed in elkaar. Het is een overzichtelijk geheel. Ik ben er van overtuigd dat deze applicatie sneller en vooral slimmer werkt dan wanneer je alleen het alarmnummer belt.

Help! gebruiken

Wanneer je de applicatie voor het eerst opstart krijg je een snel en eenvoudig keuzemenu voor je. Hier moet je aangeven waarvoor je berichtgeving wilt krijgen. Je kunt kiezen voor: hart, letsel, gif, stikken, verdrinking, brand en geweld. Overal kun je aangeven of je een waarschuwing wilt of niet.

Ben je zorgverlener of in het bezit van een geldig EHBO diploma moet je dit ook aangeven.

Berichtgeving

Het bijzondere aan de app is, is dat er andere mensen worden gewaarschuwd. Deze functie loopt geheel via de GPS op iPhones. Ben jij in de buurt van een noodsituatie en staat er aan gegeven dat jij oproepbaar bent voor het geval, zal je dus een meldig krijgen.

Snelheid

Er zijn acht grote iconen in de app, deze staan voor de verschillende situaties die kunnen plaatsvinden. Ook is er een apart icoon voor ‘alleen 112 bellen.’ Wanneer je op één van de ‘noodsituatie iconen’ klikt wordt het alarmnummer ook gebeld.

Al met al een zeer handige app die voor bepaalde situaties zeker een uitkomst zal bieden.

HELP! (AppStore Link) HELP!
Ontwikkelaar: MobileCrowds B.V.
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.