Kegel skeletten omver in het aantrekkelijke Hellrider

Rutger Otto
27 april 2015, 16:54
2 min leestijd
Kegel skeletten omver in het aantrekkelijke Hellrider
Hellrider

Hellrider

Gratis

Rij op een motor door een gevaarlijk landschap. Ontwijk obstakels, rij skeletten omver en versla bazen in deze lastige maar verslavende game.

Lees verder na de advertentie.

Hellrider

Hellrider is een gratis game in de App Store, waarin je zo ver mogelijk moet zien te komen. Dat doe je door een mannetje op een motor te besturen en hem door een hel-achtige omgeving te loodsen. Naast de baan is lava, er zijn optochten van groepjes skeletten en er zijn vijanden en obstakels die je het leven zuur maken.

De app valt op door prachtige presentatie. Het heeft een heel strakke polygoonstijl met kleuren die doen denken aan Monument Valley. Dat alleen al maakt Hellrider de moeite waard om te proberen. Daarnaast is de game gratis, al kun je wel advertenties kijken om zo personages te unlocken, waaronder een eend of een soort robot.

Hellrider - Android / iOS GamePlay Trailer

Hoe het werkt

Het spel is met één vinger te spelen. De motor rijdt vanzelf, maar nooit rechtdoor, alles in het spel beweegt schuin. Door op het scherm te tikken, maakt de motor een zigzag. Mensen die het spel Snow Roll hebben gespeeld, kennen het principe. In Hellrider werkt het echter wat beter, omdat je over een weg rijdt met vlakken die het sturen gemakkelijker maken, doordat je beter bochten kan inschatten.

Aan het eind van elke paar zones wacht een baas die je moet verslaan om door te gaan. Deze zijn vrij pittig, maar als je een advertentie kijkt kun je checkpoints instellen zodat je het snel nog eens kan proberen.

Meer van hetzelfde

Steeds wordt de game een beetje moeilijker, maar veel nieuws wordt er niet geïntroduceerd. Zo krijg je weinig beloningen en speel je puur omdat je het leuk vindt en omdat je een topscore wil halen. Wil je de game proberen, dan heb je iOS 6 of nieuwer nodig en 51,1MB aan vrije opslagruimte om hem te kunnen opslaan.

Hellrider

Andrey Chernyshov

Gratis via App Store

Hellrider
Hellrider
Hellrider
Hellrider
Hellrider
Hellrider
Hellrider
Hellrider
Hellrider
Hellrider
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu