4 redenen waarom je horrorgame Hello Neighbor moet spelen

Florence Peeters
23 augustus 2018, 13:14
3 min leestijd
4 redenen waarom je horrorgame Hello Neighbor moet spelen
Hello Neighbor

Hello Neighbor

Gratis

Reviewscore

7,5

Hello Neighbor is een zenuwslopende horrorgame waarin je erachter moet komen wat je enge buurman in zijn kelder verstopt. We geven vier redenen waarom ook jij Hello Neighbor moet proberen.

Lees verder na de advertentie.

Enge buurman hijgt in je nek

Al sluipend, rennend en springend moet je je weg banen door zijn tuin en huis zonder gesnapt te worden. Bijzonder aan Hello Neighbor is dat iedere stap die jij in het spel zet, bepalend is voor het verdere spelverloop.

De enge buurman is niet gediend van indringers, en doet er alles aan om je buiten te houden. Je moet dus slim te werk gaan en uitkijken voor vallen en camera’s. Zodra de buurman doorheeft dat je in de buurt bent, moet je zorgen dat je wegkomt. Wanneer hij je grijpt, moet je namelijk opnieuw beginnen.

1. Filmische graphics

Met 1,2GB is Hello Neighbor een behoorlijk groot spel om binnen te halen, maar gelukkig betaalt dat zich uit in bijzonder goede graphics. Zodra je het spel start, voelt het alsof je een Pixar-film binnenstapt.

De opzet van het spel is erg filmisch, wat het spannende aspect van de game alleen maar beter maakt. Wanneer je in en rond het huis van de buurman loopt en hij je door heeft, wordt het beeld vager en onrustiger. Een spannend muziekje start in en dan weet je dat het rennen geblazen is. Hierbij weet je vaak niet precies waar de buurman vandaan komt.

Hello Neighbor

Je gebruikt alles om je heen om binnen te komen. Het doel is om in de kelder te raken, maar daarvoor moet je eerst verschillende sleutels vinden om deuren te openen. De dozen die je gebruikt om te klimmen of de schilderijen waar je ramen mee ingooit: alles is scherp en mooi vormgegeven.

2. Kunstmatige intelligente achtervolgt je

In Hello Neigbor is kunstmatige intelligentie je grootste vijand. Iedere stap die je zet of actie die je maakt, daar leert het spel van. Zo wordt het steeds moeilijker om te ontkomen aan de grijpgrage handen van je boze buurman.

Hello Neighbor

Dit maakt het ook meteen een moeilijk spel, waarbij je continu op spanning staat. Is de game hierdoor net te lastig, dan is er ook een ‘Vriendelijke modus’. Wanneer je deze aan zet, wordt de buurman minder agressief. Hij wordt trager en zet geen vallen meer uit.

3. Uitgebreide missies

Iedere missie is een verhaal, en dat verhaal is best uitgebreid. Verwacht dus geen korte missies of achievements. Het spel is opgedeeld in drie missies. Het eerste deel is gratis en daar ben je gemakkelijk een hele tijd mee zoet. Wil je ook deel twee en drie spelen, dan moet je 16,99 euro aftikken. De volledige game uitspelen kost dus redelijk wat.

Daarentegen speel je wel meer een volwaardige game en zitten er geen addertjes onder het gras. Het spel is bijvoorbeeld niet gebaseerd op energiepunten. Vind je het wel te veel geld, dan is de eerste missie het downloaden van Hello Neighbor alsnog waard.

4. Spanning loopt op

Hoe verder je in het spel komt, hoe spannender het wordt. Hello Neighbor is in de basis een echte stealth-game, en bewijst dat horror prima kan in een Pixar-achtige omgeving. Zodra je in de kelder komt en de buurman je meer en sneller begint te achtervolgen, moet je snel handelen. De angst die de makers hiermee proberen aan te jagen heeft iets weg van Slenderman.

Ondanks dat de spanning steeds stijgt, moet je om verder te komen wel de tijd nemen om de juiste voorwerpen en ingangen te vinden. Als een kip zonder kop rondrennen werkt niet, en een beetje tactisch moet je wel te werk gaan.

Hello Neighbor

tinyBuild LLC

Gratis via App Store
Bronnen afbeeldingen: Tiny Build Games, Tiny Build Games
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu