4 redenen waarom je Hearthstone op iOS moet spelen

Rutger Otto
15 april 2015, 10:38
2 min leestijd
4 redenen waarom je Hearthstone op iOS moet spelen
Hearthstone

Hearthstone

Gratis

Hearthstone was op de Mac en iPad al een tijdje te spelen, maar nu is hij er ook voor de iPhone. In dit artikel lees je waarom je het kaartspel van de makers van World of Warcraft een kans moet geven.

Lees verder na de advertentie.

1. Kaarten verzamelen

Hearthstone is een kaartspel dat sinds vorig jaar gratis te spelen is op tablets en computers. Nu is hij door maker Blizzard aangepast, zodat hij ook op kleinere schermen goed tot zijn recht komt. Hearthstone is een diepgaand kaartspel dat draait om bekende, kleurrijke personages uit het Blizzard-universum. Er zijn enorm veel kaarten te verzamelen, die je door middel van heel veel potjes spelen of het betalen van echt geld kan ontgrendelen. Daarmee kun je jouw eigen kaartdeck samenstellen om een zo sterk mogelijk team te kunnen presenteren.

hearthstone

2. Tactische game

In Hearthstone speel je altijd één tegen één. Dat kan in singleplayer, maar ook online tegen willekeurige spelers of vrienden. Daarvoor moet je inloggen via Blizzards Battle.net, wat ook je voortgang in de game bijhoudt. Op die manier kun je vanaf elk apparaat met jouw kaarten spelen.

De bedoeling is dat je de tegenstander uitschakelt door kaarten op het bord te leggen. Per beurt krijg je een kaart, die elk een beschrijving hebben met aanvals- en verdedigingspunten, alsmede een mogelijke extra actie van de kaart. Door tactisch te spelen en kaarten op het juiste moment in te zetten of te bundelen, ben jij uiteindelijk sterker dan de tegenstander. Dat vergt overigens wel heel wat oefening en tijd, omdat je de kaarten moet leren kennen voordat je er echt goed mee overweg kan.

3. Aangepast voor klein scherm

Hearthstone tovert behoorlijk wat op het scherm en het is daarom knap dat Blizzard de game voor kleinere schermen heeft weten aan te passen. Toch werkt het spel nog het allerbeste op de iPhone 6 (Plus). Niet alleen omdat het toestel meer rekenkracht heeft, ook omdat je net iets minder het gepropte gevoel krijgt op het grotere scherm. De indeling van het spel is overigens een stuk logischer geworden voor de smartphone en de knoppen zijn veranderd. Kaarten kun je altijd uitvergroten om informatie in te zien.

4. Grafisch goed

Hearthstone is ook op de iPhone een mooi kaartspel. Soms hapert het spel een klein beetje, maar over het algemeen verloopt de game vloeiend, zeker op de nieuwste iPhones. Grafisch oogt Hearthstone prachtig op iOS, met effecten bij aanvallen en personages die tot leven lijken te komen.

Download Hearthstone

Hearthstone is gratis te downloaden in de App Store. Voor de installatie is 743MB aan vrije opslagruimte nodig. Je moet iOS 5.1 of nieuwer draaien om het te kunnen spelen.

Hearthstone

Blizzard Entertainment, Inc.

Gratis via App Store

Hearthstone
Hearthstone
Hearthstone
Hearthstone
Hearthstone
Hearthstone
Hearthstone
Hearthstone
Hearthstone
Hearthstone
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu