Hearthstone komt in 2014 naar iPhone
Roel van Hout

Liefhebbers van World of Warcraft, verheugt u: in 2014 komt het WoW-kaartspel, Hearthstone: Heroes of Warcraft, naar de iPhone.

Dat maakte ontwikkelaar van World of Warcraft en Hearthstone, Blizzard, bekend op de Blizzcon, het jaarlijkse evenement voor fans, waar Blizzard belangrijke aankondigingen doet.

Hearthstone is een kaartspel vergelijkbaar met Magic: The Gathering. Voor wie Magic niet kent: het is geen spel met simpele kaarten met schoppen, klavers, ruiten of harten, maar met personages met speciale aanvallen, waarmee je personages op andere kaarten schade kunt toebrengen.

Hearthstone is al speelbaar op PC en Mac

Die opzet dus, maar dan met personages en items uit het Warcraft-universum. Momenteel is Blizzard bezig het spel te testen op PC en Mac, maar een kaartspel leent zich natuurlijk perfect voor apparaten met touchscreen. Hoe het op de relatief kleine iPhone lekker speelbaar zal gaan worden is nog even afwachten – een iPad-release is logischer – maar het is goed nieuws dat iedereen het spel voortaan met zich mee kan dragen.

Hearthstone verschijnt in de loop van 2014!

 

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.