De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

HealthDash: alternatief dashboard voor Apples Gezondheid-app

Rutger Otto
15 mei 2015, 12:21
2 min leestijd
HealthDash: alternatief dashboard voor Apples Gezondheid-app

Apple Watch werkt met een Activiteit-app en op de Gezondheid-app van de iPhone wordt alle data nog eens uitgebreid gebundeld, maar zoek je een duidelijker overzicht, dan is HealthDash een goede optie.

Lees verder na de advertentie.

HealthDash

Apple zet de laatste tijd flink in op gezondheid en beweging, maar slaagt er nog niet helemaal in om daar een perfecte software-omgeving voor te creëren. De Activiteit-app is op beide apparaten beschikbaar. Op die apparaten is informatie over Trainen, Staan en Bewegen te zien, maar voor het volledige overzicht ben je aangewezen op de Gezondheid-app op de iPhone.

De app HealthDash biedt meer gezondheidsstatistieken direct op de Apple Watch. Voordat de app in werking treedt, dien je hem eerst te koppelen aan HealthKit van iOS, de software die al je beweging registreert. Daarvoor moet je een hoop schakelaars opgroen zetten, voor onder meer calorieën, fietsafstand, gewicht, lengte en stappen.

Heb je dat gedaan, dan toont HealthDash meteen een overzicht van statistieken van deze dag, zoals ze met HealthKit gesynchroniseerd zijn. Deze worden in grafieken getoond en je kunt zelf instellen hoe je ze wil bekijken: per dag, week, maand of jaar.

healthdash

Fijn overzicht op de Watch

Zeker op de Apple Watch is HealthDash handig. Je kunt eveneens voor de vier verschillende tijdsoverzichten kiezen, vervolgens krijge je het volgende te zien: stappen, actieve calorieën, afstand gelopen en gerend, rustcalorieën, beklommen trappen en gefietste kilometers.

De app kan overigens nog beter om Apples eigen apps echt voorbij te streven. Volgens de makers kun je binnenkort ook andere gegevens op de Apple Watch bijhouden, zoals hartslag, gewicht en een slaapanalyse. Nog een verbeterpuntje is dat HealthDash momenteel nog geen Glances ondersteunt. Wil je je gegevens zien, dan zul je toch echt de app moeten openen.

Download HealthDash

HealthDash staat voor 1,99 euro in de App Store. Het kost je 3,4MB om te installeren en je hebt minimaal iOS 8.2 nodig.

HealthDash for Health App - Activity Dashboard

Jaiyo Inc.

€ 2,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

HealthDash for Health App - Activity Dashboard
HealthDash for Health App - Activity Dashboard
HealthDash for Health App - Activity Dashboard
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu