‘Healthbook mockups tonen functionaliteiten van gezondheids-app’

Gijs Ettes
17 maart 2014, 16:02
1 min leestijd
‘Healthbook mockups tonen functionaliteiten van gezondheids-app’

Apple-website 9to5Mac heeft een aantal Healthbook mockups geplaatst waarin de gezondheids-app die naar verluidt in iOS 8 wordt geïmplementeerd, is te zien. Volgens 9to5Mac komen de mock-ups dicht in de buurt van de functies en het uiteindelijke design van Healthbook.

Lees verder na de advertentie.

Uit de Healthbook mockups blijkt dat de app onder andere je hartslag, slaapritme en je activiteiten kan registreren, alsmede je bloeddruk en bloedsuikerspiegel. Daarnaast kan Healthbook je voeding, ademhaling, je gewicht en de hoeveelheid zuurstof in de lucht in de gaten houden. De interface doet denken aan een kaartenbak: elke functie wordt – net zoals het geval bij Passbook – gerepresenteerd door een kaart. Daarbij is het tevens is het mogelijk om een kaart voor noodgevallen in te vullen, met daarin je naam, bloedgroep en de medicatie die je gebruikt.

Healthbook heeft dus waarschijnlijk een groot aantal mogelijkheden waarvan niet alleen apps, maar ook accessoires van derde partijen straks gebruik kunnen maken. Daarbij valt te denken aan de activiteiten- en fitnesstrackers van Jawbone en Fitbit. Waarschijnlijk zijn voor het meten en bijhouden van bepaalde gegevens (bloeddruk, suikerspiegel en ademhaling) sowieso accessoires benodigd. Geruchten gaan dat de iWatch waar Apple momenteel aan werkt, veel van dit soort data kan vastleggen.

Healthbook komt eraan… of toch niet?

jb

Volgens 9to5Mac is Apple momenteel aan het experimenteren met Healthbook en iOS 8, de eerstvolgende versie van het mobiele besturingssysteem. Het is echter mogelijk dat de gezondheids-app pas op een later moment, na de iOS 8 release, beschikbaar zal worden. Ook is het goed mogelijk dat Apple besluit om Healthbook te annuleren, wanneer de app niet voldoet aan de strenge eisen die het bedrijf aan zichzelf stelt.

→ Lees alles wat je moet weten over iOS 8 en de releasedatum!

Het laatste iOS 8 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu