Focus op één venster tegelijk met HazeOver voor de Mac

Rutger Otto
3 juni 2015, 17:11
2 min leestijd
Focus op één venster tegelijk met HazeOver voor de Mac
HazeOver • Afleidingdimmer

HazeOver • Afleidingdimmer

€ 5,99

Reviewscore

8

Handig voor Mac-gebruikers die altijd in een chaos-opstelling van enorm veel vensters werken en daardoor afgeleid worden. Met HazeOver zorg je dat het belangrijkste schermpje opvalt.

Lees verder na de advertentie.

HazeOver is goed voor de productiviteit

HazeOver is wordt door de makers omschreven als ‘productiviteitsbevorderend’. Wat de app doet is heel simpel, maar superhandig voor wie door openstaande vensters op de Mac wordt afgeleid: het bovenste venster blijft origineel belicht, de rest van het scherm wordt donker gemaakt voor een maximale focus.

De app voor Mac staat voor 2,99 euro in de App Store. Na de installatie bepaal je zelf wanneer je van HazeOver gebruikmaakt, want je zult het wellicht niet de hele dag nodig hebben. Standaard wordt de omgeving rondom het venster met 35 procent gedimd. Dat is genoeg om het belangrijkste schermpje te laten opvallen, terwijl je ook andere vensters nog kunt zien. Wil je snel schakelen, dan klik je een ander venster aan. Deze wordt verlicht en het eerdere scherm wordt donkerder gemaakt. Zo is er altijd maar één scherm dat opvalt.

Donkere omgeving

HazeOver open en sluit je door in de menubalk te klikken, maar er is ook een toetsencombinatie waarmee dat kan: Alt + Shift + Command + H (⌥⇧⌘H). Overigens blijft de menubalk en de dock altijd verlicht.

Via de menubalk kun je terecht bij HazeOver voor meer instellingen. Zo kun je de intensiteit van de ’schaduw’ op de achtergrond versterken of juist verminderen, precies zoals jij fijn vindt. Het schakelen tussen vensters die verlicht zijn, geeft overigens een gaaf dimmend effect, dus het ziet er ook nog eens mooi uit.

HazeOver downloaden

HazeOver is voor 2,99 euro in de App Store voor de Mac te downloaden. Om hem te installeren heb je 3,3MB aan vrije opslagruimte nodig, de app werkt met OS X 10.9 of nieuwer.

HazeOver • Afleidingdimmer

Maxim Ananov

€ 5,99 via App Store

HazeOver • Afleidingdimmer
HazeOver • Afleidingdimmer
HazeOver • Afleidingdimmer
HazeOver • Afleidingdimmer
HazeOver • Afleidingdimmer
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu