Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Review: Harry Potter: Wizards Unite verliest zijn magie te snel

Lars Paijmans
24 juni 2019, 19:31
4 min leestijd
Review: Harry Potter: Wizards Unite verliest zijn magie te snel
Harry Potter: Wizards Unite

Harry Potter: Wizards Unite

Gratis

Reviewscore

7,5

Kan ontwikkelaar Niantic de hype van Pokémon GO overtreffen? Met het universum van Harry Potter als speelveld is er in Harry Potter: Wizards Unite in ieder geval genoeg te beleven. Maar weet het weer zo’n magische rage teweeg te brengen als zijn voorganger? In deze review kom je er achter.

Lees verder na de advertentie.

Harry Potter: GO

Als je de afgelopen jaren de deur uit bent geweest, ben je ongetwijfeld bekend met Pokémon GO. Miljoenen mensen waren in de ban van deze smartphonegame, waarin je jouw eigen Pokémoncollectie aanlegt door de straat op te gaan en in augmented reality de digitale beestjes in een Pokéball te vangen.

Harry Potter: Wizards Unite review

Nu keert Niantic terug met Harry Potter: Wizards Unite, een game die ondanks de totaal andere wereld waarin het zich afspeelt verdacht veel gelijkenissen met Pokémon GO vertoont. Zo moet je om de game te spelen wederom de straat op, loop je langs gebouwen om energie te verdienen en verschijnen er continu interactieve objecten in beeld waar je wat mee kunt doen.

Met een introfilmpje en spraakballonnetjes van onder meer Harry Potter en Hermelien vertelt Wizards Unite waarom het tijd wordt om je toverstaf af te stoffen en de deur uit te gaan. Jij krijgt als tovenaar de taak om magische monsters en voorwerpen terug te sturen naar de magische wereld, zodat de Dreuzels (mensen zonder magische aanleg) het bestaan van deze magiewereld niet ontdekken.

Genoeg te doen

In tegenstelling tot Pokémon GO is het in Wizards Unite echter een stuk minder vanzelfsprekend wat nu precies de bedoeling is. Als je bekend bent met Pokémon, weet je dat je de monstertjes vangt door er een bal naar te gooien, dus is het hele idee van een spel waarin je wandelingen maakt om de beestjes te vinden heel logisch. Ook het trainen van je Pokémon en het strijden tegen anderen is iets wat bijna geen uitleg behoeft.

Harry Potter: Wizards Unite review

Omdat dit in Wizards Unite niet zo is, voelt de game wat rommelig aan. Als je even niet oplet en wat uitleg mist, zit je plotseling met een waslijst aan dingen om te doen. Zo kun je toverdrankjes maken, ingrediënten van de grond rapen, monsters terugsturen naar de magische wereld, je magische energie aanvullen zodat je spreuken kunt blijven doen, levels omhoog gaan en uitdagingen voltooien, een magisch plakboek vullen, kistjes ontgrendelen door te lopen en je ID-kaart aanmaken.

Gelukkig zijn veel van deze dingen rechtstreeks te herleiden naar een functie in Pokémon GO. Wat tegelijkertijd een pijnpunt van Wizards Unite aanstipt: als je de Harry Potter-jas wegdenkt waar deze game in is gestoken, blijft er praktisch hetzelfde spel over als Pokémon GO. Zo is het plakboek een alternatief voor de Pokédex, Portkeys zijn de eieren die je opent door te wandelen en huisjes en herbergen zijn de Pokéstops van deze game.

Goochelen met spreuken

Zodra je in aanraking met een magisch wezen of tovenaar komt die een enkeltje naar de magische wereld nodig heeft, gaat het er iets anders aan toe. Er verschijnt op dat moment een spreuk in beeld die jij zo snel en nauwkeurig mogelijk met je vinger moet overtrekken. Doe je dat goed, dan kun je veel schade aanrichten of het monster terugsturen. Dit blijkt nog best lastig te zijn, vooral omdat het tekenen van de perfecte spreuk heel wat meer finesse vereist dan het gooien van een Pokéball. Sommige uitdagingen zijn zelfs zo moeilijk dat je de hulp van andere spelers in de buurt nodig zult hebben om ze te overwinnen.

Harry Potter: Wizards Unite review

In gevechten met andere tovenaars moet je jezelf bovendien verdedigen en je levensbalk in de gaten houden, waarbij een goed toverdrankje wonderen kan doen om als winnaar uit de strijd te komen. Deze gevechten zijn een leuke afwisseling, maar worden na verloop van tijd ook meer van hetzelfde. Net als Niantics vorige game zul je in Wizards Unite weer heel veel hetzelfde gaan doen om je level omhoog te krijgen, wat iedere keer weer langer duurt. Het zal van tovenaar tot tovenaar verschillen hoe lang dat leuk blijft.

Harry Potter: Wizards Unite review conclusie

Heb je dus genoten van Pokémon GO of speel je het nog steeds? Dan is Wizards Unite een prima alternatief, zeker als je fan van bent van Harry Potter. Zoek je echter naar iets nieuws of wil je een nieuwe game die meer doet dan zijn voorganger, dan is dit spel helaas te veel van hetzelfde. Dat neemt niet weg dat we sinds de release van de game al heel wat uurtjes versleten hebben met het verslaan van monsters en ander magisch gespuis, al is de kans heel klein dat de spreuk van Wizards Unite ons langer in zijn greep houdt dan die van Pokémon GO.

Lees ook: Met deze 6 tips word je de beste tovenaar in Harry Potter: Wizards Unite

Harry Potter: Wizards Unite

Niantic, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu