Hogwarts Mystery review: Harry Potter en de Gevangene van het Energiesysteem

Erwin Vogelaar
26 april 2018, 19:21
3 min leestijd
Hogwarts Mystery review: Harry Potter en de Gevangene van het Energiesysteem
Harry Potter: Hogwarts Mystery

Harry Potter: Hogwarts Mystery

Gratis

Reviewscore

7,5

Harry Potter: Hogwarts Mystery laat je een leerling worden op de bekende school voor magie. Maar hoe vrij ben je daar? Lees nu onze review.

Lees verder na de advertentie.

Harry Potter: Hogwarts Mystery review

Dit is het jaar van Harry Potter. Niet alleen moeten de makers van Pokémon GO met een augmented reality-game gebaseerd op de populaire boeken en films komen, maar je kunt nu ook zelf Hogwarts betreden als leerling met Harry Potter: Hogwarts Mystery.

De game speelt zich af voordat Harry Potter naar de school komt, maar je eigen personage volgt een soortgelijk pad als de ‘boy who lived’. Mensen kennen hem namelijk al. Dat komt omdat zijn broer in het verleden iets verschrikkelijks heeft gedaan. Gelukkig krijgt je personage al snel enkele vrienden, maar helaas ook vijanden die hem dwars zitten. Hogwarts Mystery zit verder vol met bekende gezichten uit de films.

Uilenpost

De game start zoals je verwacht: met een brief waarin je wordt uitgenodigd voor de school. Vervolgens breng je een bezoekje aan de Wegisweg voor je schoolspullen en toverstaf. Natuurlijk mag je ook onder de sorteerhoed plaatsnemen, want die hoed bepaalt in welk huis je terecht komt. Gelukkig mag je dit huis stiekem zelf kiezen.

Leuk is dat de game, hoewel beperkt, echt een rollenspel is. Je kunt je moed, empathie en kennis opbouwen en in levels omhoog gaan. Dat gebeurt automatisch bij het doorlopen van het verhaal, maar na het volbrengen van opdrachten kun je ook vaak een beloning kiezen. Hierbij krijg je de keuze om voor goud te kiezen om bijvoorbeeld nieuwe kleren te kopen, diamanten om je energiemeter te vullen of punten voor één van de drie statistieken.

harry potter: hogwarts mystery

Kiezen voor moed, empathie of kennis doe je niet voor niets. Je komt namelijk regelmatig in situaties terecht waarbij een bepaald bereikt level ervoor zorgt dat je meer opties krijgt. Het is een leuke en toegankelijke manier om invloed te hebben over hoe je personage groeit.

Energiesysteem

Om jezelf te verbeteren en het verhaal te volgen, moet je evenementen starten. Bijvoorbeeld een les om toverdrankjes te maken bij professor Sneep, een les vliegen op je bezemsteel, of een avontuur. Bij elk evenement is het je doel om sterren te verdienen door acties te doen. Heb je genoeg sterren, dan is het evenement voorbij, krijg je een beloning en kun je verder. Acties doen kost echter energie en daar heb je niet veel van.

Hierdoor loop je al heel snel tegen een muur op terwijl je verder wil spelen. Je enige keuze is dan om te wachten, of om geld uit te geven. Elke actie kost een energiepunt. Tien energiepunten zijn te koop voor twintig diamanten (de goedkoopste optie). Vijfentwintig diamanten koop je voor 1,09 euro (tevens de goedkoopste optie). Heb je geen geduld? Dan kan het dus al snel een duur grapje worden.

harry potter: hogwarts mystery

Recentelijk voelde de nieuwe De Sims-game daardoor ook beperkt, en bij Harry Potter: Hogwarts Mysterty is dat gevoel van gevangenschap alleen maar sterker. Dit energiesysteem weerhoudt de speler ervan om echt in het spel te duiken.

Toch leuk

Hoewel Hogwarts Mystery verder een game is die om weinig interactie vraagt, is het toch een leuke Harry Potter-ervaring. De stemacteurs van de films zijn bijvoorbeeld weer opgetrommeld om wat zinnen in te spreken en je voelt je echt onderdeel van deze leuke wereld.

Je beleeft daarnaast een boeiend avontuur over de geheime Cursed Vaults vol schatten, je duelleert en groeit als tovenaar of heks. Je moet er alleen wel veel geduld voor hebben. Ben je fan van Harry Potter en tevreden met een game die je zo nu en dan even oppakt om wat acties te doen? Dan moet je Harry Potter: Hogwarts Mystery zeker proberen.

Harry Potter: Hogwarts Mystery

Jam City, Inc.

Gratis via App Store

Meer games

Elke maand kiezen we vijf nieuwe games uit die volgens ons het beste zijn. Heb je de beste iOS-games van maart al gespeeld? Aan het eind van elke maand kiezen weer vijf nieuwe games. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om deze tips in je inbox te ontvangen. Of download de iPhoned-app, zodat je ze direct op je smartphone ziet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu