Hapsnapp: geinige chat-app leert je over voedsel

Wouter Nijsen
17 september 2015, 16:17
2 min leestijd
Hapsnapp: geinige chat-app leert je over voedsel

Hapsnapp is een nieuwe app van Nederlandse bodem. De iOS-applicatie lijkt op het eerste gezicht op de zoveelste chat-app, maar doet iets leuks. De applicatie leert je namelijk over voedsel.

Lees verder na de advertentie.

Chatten over eten met Hapsnapp

Het nieuwe Hapsnapp is in de basis een normale chat-app, met als grootste verschil dat je niet naar anderen berichtjes stuurt. Je hebt namelijk gesprekken met de virtuele gesprekspartner Hapsnapp, en die vertelt je over wat je eet. De app vraagt je namelijk de hele week wat je op bepaalde momenten van de dag hebt gegeten. Dit geef je aan door te kiezen uit de beschikbare antwoorden.

Zo kom je meer te weten over wat je dagelijks binnenkrijgt. Heb je bijvoorbeeld rijst met kip en groente op als avondeten, dan geeft Hapsnapp relevante informatie en geinige weetjes. De informatie in de app is gebaseerd op wetenschappelijke kennis van de Wageningen University.

Hapsnapp

Hapsnapp steekt vrij simpel in elkaar. Wanneer je de app hebt geopend, begin je te chatten met de gesprekspartner en vul je zaken als je naam, leeftijd en geslacht in om kennis te maken. Vervolgens word je gevraagd om aan te geven wat je voor het laatst hebt gegeten. De app stuurt een aantal keer per dag een melding om het gesprek te hervatten.

Helaas is Hapsnapp als app niet perfect. Zo duurt het soms lang voordat je een antwoord ontvangt en komen de weetjes soms niet helemaal overeen met hetgeen je hebt ingevuld. Wellicht dat deze foutjes nog met updates worden verholpen.

Hapsnapp voor iOS downloaden

Wel is het fijn dat Hapsnapp volledig gratis in gebruik is. De app is geinig om eens te proberen en interessant wanneer je meer te weten wil komen over voedsel. Hapsnapp is via onderstaande link gratis te downloaden. De applicatie is 4,7MB groot en vereist iOS 7.1 of hoger.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu