Happy Wheels: de bloederigste game voor je iPhone en iPad
Gijs Ettes
Happy Wheels

Happy Wheels

Gratis

Onze score

7,5

De hitlijsten in de App Store worden momenteel gedomineerd door Happy Wheels, een cartooneske, maar enorm bloederige game waarin je een mannetje op een segway langs diverse dodelijke obstakels leidt.

Dodelijke hindernisbaan

In Happy Wheels bestuur je een zakenman die om onduidelijke redenen een parkoers moet afleggen met allerhande gevaarlijke obstakels. Je moet vaart maken, op de juiste momenten springen en zo snel mogelijk de finish halen. Eenvoudig is dat echter niet: in elk level vallen er namelijk auto’s en andere objecten uit de lucht en zijn er liften en ventilatoren die je kunnen pletten of onthoofden. Vaak zijn er meerdere pogingen nodig om ongeschonden het de finish te halen, al maken de verschillende hilarische manieren waarop je poppetje aan zijn einde kan komen, veel goed.

Niet elke aanraking met een object betekent overigens de dood. Zo kun je zonder benen nog steeds de eindstreep halen, al maakt dit het besturen van de segway wel een stuk lastiger. Zwaartekracht speelt een grote rol in de game, waardoor je langere aanlopen nodig hebt om over spikes, mijnen en andere obstakels te springen.

Er zijn verschillende personages om mee te spelen, waaronder de onverantwoordelijke vader, opa in rolstoel en pogostick-man. Op het moment van schrijven zijn deze echter nog niet beschikbaar. Wel is er een level editor waarin je je eigen parkoersen kunt maken en delen met anderen.

Happy Wheels downloaden

Happy Wheels is gratis te downloaden voor de iPhone en iPad. Het spel vereist iOS 6.0+ en minimaal 21,4MB aan vrije opslagruimte. Wil je zonder advertenties spelen, dan is een in-app aankoop van 1,99 euro benodigd.

Happy Wheels

Jim Bonacci

10,0 (5 reviews)
Gratis via App Store

Happy Wheels
Happy Wheels
Happy Wheels
Happy Wheels
Happy Wheels

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.