Google introduceert Hangout Meets: zakelijke app voor videobellen

Rick van der Veer
10 maart 2017, 12:57
2 min leestijd
Google introduceert Hangout Meets: zakelijke app voor videobellen
Google Meet

Google Meet

Gratis

Reviewscore

7,5

Google Hangouts is voortaan opgedeeld in twee losse apps voor zakelijke gebruikers. Hangouts Chat wordt een concurrent voor apps als Slack, terwijl Hangouts Meet gericht is op vergaderen met een videochat.

Lees verder na de advertentie.

Hangouts Meet

Google gaat zijn communicatie-app Hangouts in twee losse apps opdelen om beter aan de behoeften van zakelijke gebruikers te kunnen voldoen. Hangouts Chat wordt een concurrent voor Slack, waarbij je in verschillende kanalen kunt chatten. Op de iPhoned-redactie is Slack één van onze meestgebruikte apps. In onze Oogappels-reeks bespraken we Slack onlangs nog.

→ Lees ook: Oogappels #14: Slack is onze favoriete productieve chat-app

Hangouts Meet kun je niet gebruiken om zomaar iemand te bellen. De app is, in tegenstelling tot Google Duo, specifiek gericht op videovergaderingen. Deze kun je inplannen via Google Agenda, waarna iedereen die uitgenodigd wordt via Meet kan deelnemen aan de meeting. Wil je iemand rechtstreeks bellen? Dan kun je beter Duo gebruiken.

De app heeft verder niet veel andere mogelijkheden. Naast het dempen van je microfoon en het uitschakelen van je camera kun je niet meer dan dat doen. Hangouts Meet is duidelijk in het leven geroepen om andere Google-apps aan te vullen door één specifieke functie te vervullen.

Nadat Google vorig jaar de twee nieuwe chat-apps Allo en Duo uitbracht was het niet helemaal duidelijk wat het bedrijf met Hangouts ging doen. Het bedrijf zei alleen dat Hangouts de zakelijke kant op zou gaan, maar noemde niet concreet wat dat betekende. Nu blijkt dat Google een concurrent voor Slack in de maak heeft, met als toevoeging uitstekende videochat-mogelijkheden.

Voor niet-zakelijke gebruikers blijft Hangouts gewoon bestaan. Google wil consumenten meer richting Allo en Duo drijven, maar de Hangouts-app zoals hij nu werkt blijft voorlopig nog in zijn huidige vorm bestaan.

Hangouts Meet downloaden

Via onderstaande link kun je Hangouts Meet gratis downloaden uit de App Store. Om de app te kunnen gebruiken heb je iOS 9.0 of hoger nodig en 112MB aan vrije opslagruimte.

Google Meet

Google LLC

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen