Google Hangouts introduceert eindelijk deelfunctie
Erwin Vogelaar
Hangouts

Hangouts

Gratis

Onze score

8

Google heeft de Hangouts-app voor iOS geüpdatet. Nu is het eindelijk mogelijk om zaken met je Hangouts-contacten te delen zonder de app te openen.

Hangouts delen

Denk hierbij aan een webpagina in Safari, een foto of andere zaken die je graag met je vrienden deelt. Tevens is er met Hangouts 9 een ‘Low Power Mode’ toegevoegd. Deze modus stopt met het delen van video tijdens het bellen als de accu van je iPhone leeg is en dus automatisch in batterijbesparende modus gaat.

hangouts delen

Om het delen te activeren moet je de functie wel even aanzetten. Dit doe je door eerst op de deelknop te drukken als je iets wil delen (vierkantje met een pijl). Vervolgens zie je enkele mogelijkheden waarmee je kunt delen, zoals een bericht of een mail. Swipe deze icoontjes naar links totdat je aan het eind drie puntjes ziet. Druk hierop en je kunt zien welke apps je kunt activeren om makkelijk mee te delen. Activeer hier Hangouts door de schuifknop op groen te zetten en je bent klaar.

Helaas heeft Google naast de batterijbesparende modus nog niet de tijd genomen om andere nieuwe iOS 9-functies te benutten, zoals Split View en SlideOver. Gezien de traagheid waarmee Google de nieuwste iOS-functies toevoegt, kan dit wel even duren. In een vorige update werd het mogelijk om berichten van Hangouts te beantwoorden via een Apple Watch.

Google Hangouts downloaden

Je kunt de nieuwste versie van Google Hangouts gratis downloaden in de App Store. De app vraagt om 54,3MB vrije ruimte en iOS 8 of hoger.

Hangouts

Google, Inc.

9 (47 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.