Handshake iPhone app
Redactie

Handshake is een nieuwe applicatie voor de iPhone en iPod Touch, die het mogelijk maakt om contact gegevens en zelf foto’s van de ene naar de andere iPod te sturen. Hiervoor moet wel beide personen over de applicatie beschikken, en ook een internet verbinding is vereist. Het oversturen van de contact gegevens en photo’s gebeurt via de Hanshake server, waarop geen informatie wordt opgeslagen.

De lite versie is gratis te downloaden in de App Store, maar bevat wel advertenties. Voor €3 heb je de premium versie waarbij je geen last heb van reclame, maar wat veder geen extra functies toevoegt aan het programma.

Of dit het programma waar we allemaal op wachten is, zou ik niet durven zeggen. Maar ik kan me wel voorstellen dat het een keer goed van pas kan komen. De vereiste internet verbinding is wel echt een heel groot nadeel, maar voor een gratis applicatie mag je niet klagen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Bas

  Of je gebruikt [url=https://www.iphoned.nl/contact-info-via-speaker/3845/]Flipcontact[/url] :D. Dan heb je geen internetverbinding meer nodig.

 • Bas

  Of je gebruikt Flipcontact: https://www.iphoned.nl/contact-info-via-speaker/3845/. Dan heb je geen internet verbinding meer nodig :).

 • Pepijn

  Ja klopt, maar helaas is dat programma nogal gevoelig voor omgeving geluid. Vandaar dat ik het toch de moeite vond om dit programma even te vermelden, en ik hoop dan ook dat ze met een versie komen die via wifi werkt, zonder internet.

 • Via WiFi zonder internet? leg uit?

 • Pepijn

  Dat de iPhones direct via wifi met elkaar verbinden.

 • Bas

  Ik heb wel is geprobeert om 2 iphones ad-hoc te verbinden, maar zonder succes. Denk dat het dan niet mogelijk is om dit met een app wel te doen.

 • Pepijn

  Theoretisch gezien het feit dat het ze ook is gelukt om de iPhone te jailbraken, moet het toch te doen zijn.

 • Theoretisch gezien het feit dat het ze ook is gelukt om de iPhone te jailbraken, moet het toch te doen zijn om het bluetooth protocol uit te breiden

  Maarja dat is theorie 😉