Handige ov-app Forens geeft notificaties bij vertragingen
Gijs Ettes
Forens

Forens

Gratis

Onze score

8

Forens is een handige iOS-app voor wie regelmatig reist met het openbaar vervoer. Met pushnotificaties word je op de hoogte gehouden van vertragingen of wijzigingen op jouw traject.

Altijd op de hoogte van vertragingen

Voorwaarde is wel dat je gebruikmaakt van de treinen van NS; met andere vervoerders werkt Forens vooralsnog niet en ook voor verstoringen op een bus- of metrolijn geeft de app geen notificaties. Wel worden alle vertragingen en wijzigingen van alle treinen van de NS (circa 5500 per dag) bijgehouden.

Forens is vooral handig als je regelmatig dezelfde reis maakt. Je kunt de app instellen voor specifieke trajecten en hebt er vervolgens geen omkijken meer naar. Pas wanneer er sprake is van een vertraging of een gewijzigd spoor krijg je een melding op je iPhone. Notificaties zijn per dag aan of uit te zetten, zodat je geen onnodige berichten krijgt op de momenten dat je vrij bent of niet hoeft te reizen.

Versie 1.0 heeft nog geen volledige ondersteuning voor de Apple Watch (uiteraard komen notificaties wel binnen), maar dit wordt op korte termijn toegevoegd. Daarnaast staat er een native app voor de smartwatch op de planning, en een widget voor iOS. Een andere toekomstige feature is dat je alleen notificaties ontvangt als je in de buurt van een station bent.

Forens downloaden

Via onderstaande link kun je Forens downloaden voor iOS. De app is gratis, vrij van advertenties en is 7,1MB groot. Daarnaast is minimaal iOS 8 benodigd.

Forens

Zeker Waar

8 (10 reviews)
Gratis via App Store

Forens
Forens
Forens
Forens
Forens

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.