6 Halloween apps om de dag mee door te griezelen

Roel van Hout
31 oktober 2013, 12:04
3 min leestijd
6 Halloween apps om de dag mee door te griezelen

De meest griezelige dag van het jaar is weer aangebroken: Halloween! Met deze zes Halloween apps breng je de dag in stijl door.

Niet dat we in Nederland meteen massaal de voortuinen volstorten met uitgesneden pompoenen en plastic geraamtes, maar op kleine schaal wordt het griezelfeest wel degelijk gevierd. iPhoned zet de vijf leukste Halloween apps voor je op een rijtje!

Costume Quest

Double Fine Productions, Inc.

Gratis via App Store

In Nederland is het niet gebruikelijk om met Halloween de deuren langs te gaan voor snoepgoed (hier doen we dat met Sint-Maarten), maar in Amerika wel: kinderen trekken dan hun griezeligste kostuum aan en proberen zoveel mogelijk lekkers te verzamelen. Een spel dat op dat thema inspeelt, is Costume Quest. In dit spel is het de bedoeling om langs de deuren te gaan en kostuums te verzamelen, die speciale krachten bevatten waarmee je kwaadaardige wezens kunt verslaan. Dit alles is voorzien van een flinke dosis humor, wat het voor jong en oud tot een erg leuk Halloween-spel maakt.

Walking Dead: The Game

Howyaknow, LLC

Gratis via App Store

Veel serieuzer is het spel The Walking Dead. Gebaseerd op een populaire comic, gaat het spel over het moment waarop de aarde getroffen wordt door een virus dat de mensen verandert in bloeddorstige zombies. Jij speelt als een groep overlevenden. Het speciale aan het spel is dat je met je eigen keuzes het spelverloop beïnvloedt. The Walking Dead is prijzig (episode 1 kost je niks, daarna betaal je per aflevering 4,49 euro of 13,99 voor alles), maar volgens veel critici is het de beste game (niet alleen op de iPhone, maar op alle platformen) van 2012. Aan jou de keuze.

Lees verder na de advertentie.

LIMBO

Playdead

€ 4,49 via App Store

In dezelfde categorie valt Limbo, al is dat spel veel minder gedreven door het verhaal: je bent een jongen op zoek naar zijn zusje, dat in een donker bos achterna wordt gezeten door een enorme spin. Al puzzelend ontwijk je allerhande vallen die, wanneer je erin terecht komt, je personage op gruwelijke wijze aan zijn einde doen komen. Alles in Limbo is zwart, wit of grijs, de achtergrondmuziek bestaat uit sferische geluiden: echt zo’n game die het best tot zijn recht komt bij kaarslicht. Aanrader!

BADLAND

Frogmind

€ 0,99 via App Store

Ook om Badland kun je vandaag niet heen. In dit spel speel je een groep vliegende diertjes, die zich door een compleet overgroeide wereld heen moet zien te navigeren. De rijk-gekleurde achtergronden steken fel af bij de zwarte voorgrond. Ook dit spel weet met de achtergrondmuziek een behoorlijk desolate sfeer op te wekken. Tel daar het speciale Halloween-levelpack (en bijbehorende korting!) bij op, en je weet dat je dit spel niet mag missen.

Plants vs. Zombies™ 2

PopCap

Gratis via App Store

Deze open deur kon natuurlijk niet oningetrapt blijven: een beetje Halloween kan natuurlijk niet zonder Plants vs. Zombies 2. Het is al jaren één van de meest populaire spellen op de iPhone, die we ook opnamen in onze lijst van beste iPhone games. Natuurlijk kun je ‘m  het hele jaar door spelen, maar met Halloween is het ‘t meest passend om je tuintje te verdedigen tegen een oprukkend zombie-leger. Beschikbaar in twee versies. Deel twee is gratis, maar bevat in app-aankopen. Aan jou de keuze, maar allebei in ieder geval zeer vermakelijk!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's