Halide: beste iOS-camera verbeterd met TrueDepth-ondersteuning

Rick van der Veer
8 maart 2018, 16:52
2 min leestijd
Halide: beste iOS-camera verbeterd met TrueDepth-ondersteuning
Halide Mark II - Pro Camera

Halide Mark II - Pro Camera

Gratis

Reviewscore

9

Halide, één van onze favoriete camera-apps voor de iPhone, heeft een grote update gekregen. Versie 1.7 bevat een reeks nieuwe functies, waaronder ondersteuning voor de TrueDepth-camera van de iPhone X.

Lees verder na de advertentie.

Halide-update: spelen met diepte

Halide bevat nu brede ondersteuning voor het spelen met diepte. Volgens de ontwikkelaars heeft meer dan de helft van alle verkochte iPhones op het moment een dubbele camera aan boord, dus is het logisch dat apps er meer gebruik van maken. Daarnaast werken alle nieuwe functies ook met de TrueDepth-camera, die in de ‘notch’ van de iPhone X zit verwerkt.

Door op de vernieuwde diepteknop te tikken, opent de Portretmodus. Halide detecteert hier automatisch gezichten en voegt automatisch een scherptediepte-effect toe. Je kunt ook zelf een object kiezen dat scherp blijft, ongeacht hoe je je camera draait. Tik je op een object, dan zie je ook meteen een korte visualisatie van hoe de diepte-informatie van je foto’s eruit ziet.

Halide-update

De TrueDepth-camera van de iPhone X heeft verschillende sensoren om diepte te herkennen, en Halide kan al deze sensoren gebruiken om diepte in te schatten. Deze inschatting kun je gebruiken om portretfoto’s van jezelf te maken, maar ook exporteren naar bijvoorbeeld Photoshop of Pixelmator. Op deze manier kun je ook controleren of de camera de scène op de juiste manier inschat.

Als laatste bevat Halide voortaan een augmented reality-modus voor het scherptediepte-effect. Heb je een dieptefoto gemaakt, dan kun je deze in AR ‘ophangen’. Als je er vervolgens omheen beweegt, zie je een driedimensionale weergave van hoe Halide jouw foto heeft gemaakt. Dit is niet alleen een toffe manier om je foto’s te bekijken, maar ook een interessante manier om te begrijpen hoe de portretmodus eigenlijk in elkaar steekt.

Ook interessant: Fotograferen in RAW-formaat op de iPhone: dit moet je weten

Halide downloaden

Via onderstaande link kun je Halide downloaden uit de App Store. Om het meeste uit de app te halen, heb je een iPhone met dubbele camera nodig (7 Plus, 8 Plus of X). Uiteraard werkt Halide ook op iPhones met een enkele cameralens.

Download Halide in de App Store (5,49 euro)

Halide Mark II - Pro Camera

Lux Optics Incorporated

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu