Camera-app Halide krijgt grote update: dit is er nieuw

Florence Peeters
12 februari 2019, 9:24
2 min leestijd
Camera-app Halide krijgt grote update: dit is er nieuw
Halide Mark II - Pro Camera

Halide Mark II - Pro Camera

Gratis

Reviewscore

9

Onze favoriete camera-app Halide heeft in een grote update twee belangrijke verbeteringen gekregen. Maar de ontwikkelaars spreken ook over een nieuwe, tweede app.

Lees verder na de advertentie.

Halide brengt versie 1.12 uit

In versie 1.12 van Halide is een belangrijke functie toegevoegd, en een populaire feature verbeterd. Het is vanaf nu mogelijk om een RGB-histogram van een foto te bekijken in de app.

Met een RGB-histogram kun je zien hoe de kleuren in een foto verdeeld zijn en of een bepaalde kleur te weinig voorkomt. Als je namelijk de juiste belichting voor een foto hebt, kan dit er wel voor zorgen dat een kleur achterblijft.

Als je bijvoorbeeld een foto van rode rozen maakt, zie je zo dat er te weinig rode ‘kleurdata’ in de foto zit. Zo weet je dat je de foto nog mooier kan maken, door deze onderbelicht te schieten en na te bewerken. Op de foto hierboven zie je het verschil, met rechts de foto na het checken van de RGB-histogram.

→ Lees ook: iPhone fotografie-gids: Zo haal je alles uit je iPhone-camera

Een al bestaande en handige feature in Halide is Smart RAW, een aangepaste versie van RAW-fotografie die de foto’s automatisch verbetert. Deze functie is in deze update nog slimmer, want de app maakt nu gebruik van machine learning om de best mogelijk RAW-foto samen te stellen.

Makers teasen tweede app

De door een Nederlander ontwikkelde app is perfect voor iedereen die RAW-foto’s wil schieten. Maar daarnaast vind je dus allerlei andere extra’s waardoor je kan fotograferen zoals jij wil. Daarnaast ondersteunt Halide de Portretfunctie, zodat je een foto kunt maken om na afloop het effect nog aan te passen.

Maar daar stopt het blijkbaar niet. Bij het uitbrengen van deze update, laten de makers ook weten dat er een nieuwe, tweede app aan zit te komen. Het is verder niet bekend wat deze applicatie precies in gaat houden en wanneer deze verschijnt.

Halide Mark II - Pro Camera

Lux Optics Incorporated

Gratis via App Store
Bron: Halide
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu