Camera-app Halide krijgt grote update: dit is er nieuw
Halide Camera

Halide Camera

€ 6,99

Onze score

9

Onze favoriete camera-app Halide heeft in een grote update twee belangrijke verbeteringen gekregen. Maar de ontwikkelaars spreken ook over een nieuwe, tweede app.

Halide brengt versie 1.12 uit

In versie 1.12 van Halide is een belangrijke functie toegevoegd, en een populaire feature verbeterd. Het is vanaf nu mogelijk om een RGB-histogram van een foto te bekijken in de app.

Met een RGB-histogram kun je zien hoe de kleuren in een foto verdeeld zijn en of een bepaalde kleur te weinig voorkomt. Als je namelijk de juiste belichting voor een foto hebt, kan dit er wel voor zorgen dat een kleur achterblijft.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Als je bijvoorbeeld een foto van rode rozen maakt, zie je zo dat er te weinig rode ‘kleurdata’ in de foto zit. Zo weet je dat je de foto nog mooier kan maken, door deze onderbelicht te schieten en na te bewerken. Op de foto hierboven zie je het verschil, met rechts de foto na het checken van de RGB-histogram.

→ Lees ook: iPhone fotografie-gids: Zo haal je alles uit je iPhone-camera

Een al bestaande en handige feature in Halide is Smart RAW, een aangepaste versie van RAW-fotografie die de foto’s automatisch verbetert. Deze functie is in deze update nog slimmer, want de app maakt nu gebruik van machine learning om de best mogelijk RAW-foto samen te stellen.

Makers teasen tweede app

De door een Nederlander ontwikkelde app is perfect voor iedereen die RAW-foto’s wil schieten. Maar daarnaast vind je dus allerlei andere extra’s waardoor je kan fotograferen zoals jij wil. Daarnaast ondersteunt Halide de Portretfunctie, zodat je een foto kunt maken om na afloop het effect nog aan te passen.

Maar daar stopt het blijkbaar niet. Bij het uitbrengen van deze update, laten de makers ook weten dat er een nieuwe, tweede app aan zit te komen. Het is verder niet bekend wat deze applicatie precies in gaat houden en wanneer deze verschijnt.

Halide Camera

Lux Optics LLC

9 (78 reviews)
€ 6,99 via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.