Maak een stripverhaal van foto’s met App van de Week Halftone 2

Rutger Otto
26 juni 2015, 12:27
2 min leestijd
Maak een stripverhaal van foto’s met App van de Week Halftone 2
Halftone 2

Halftone 2

€ 2,99

Reviewscore

7

Ben je creatief en wil je jouw foto’s in een leuk verhaaltje of een grappig strip-paneeltje gieten, dan ben je bij Halftone 2 bij het juiste adres.

Lees verder na de advertentie.

App van de Week

Halftone 2 is deze week uitgekozen door Apple als App van de Week. Je kunt de app tot volgende week vrijdag gratis uit de App Store plukken. Maar wat is het voor app?

Voor degenen die altijd al strips hebben willen maken, maar geen tekentalent hebben: Halftone 2 is je redding. Als je de app opent kun je een layout kiezen voor je strip. Dat kan één plaatje zijn,maar ook een hele pagina. Als de layout is ingeladen, kun je foto’s gaan toevoegen.

Halftone 2 Overview

Zo werkt Halftone 2

halftone 2

Begin door op een leeg vak te tikken. Er verschijnt een cirkelvormig menu dat er misschien wat ingewikkeld uitziet, maar als je er even mee speelt, raak je er zo aan gewend, hoewel de weergave niet ideaal is De binnenste ring geeft icoontjes aan die in de buitenste ring uitgelegd worden. Begin door een foto in te laden.

Je kunt de foto nu met verschillende tools aanpassen totdat hij goed staat. Zo kun je bijsnijden of de kleuren veranderen. Overigens kun je ook direct vanuit de Halftone-app een foto maken die in het vakje komt te staan.

Staat je foto goed, dan kun je tekst toevoegen. Dat doe je door onderin het scherm op het tekstballonnetje te tikken. Ook deze opties zijn weer uitgebreid: kies een vorm naar keuze, een tekststijl en de kleur. Schrijf er een (grappige) tekst in en sleep hem vervolgens naar de juiste plek. Naast teksten kun je ook stickers toevoegen, zoals rookwolkjes of kreten als ‘BAM’ en ‘ARRGGGH’. Het maakt je strip direct een stukje levendiger.

Download Halftone 2

Er is genoeg keuze in de gratis versie van Halftone 2 die nu te downloaden is, maar wil je meer dan kan dat via in-app aankopen. Je strips kun je uiteraard delen via verschillende platformen, zodat je vrienden kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Halftone 2 is beschikbaar voor iOS 8 of nieuwer. Om te installeren is 60,5MB aan vrije opslagruimte benodigd.

Halftone 2

Juicy Bits

€ 2,99 via App Store

Halftone 2
Halftone 2
Halftone 2
Halftone 2
Halftone 2
Halftone 2
Halftone 2
Halftone 2
Halftone 2
Halftone 2
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu