De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

4 manieren waarop Habit List helpt bij het volhouden van goede voornemens

Rutger Otto
5 januari 2015, 14:16
2 min leestijd
4 manieren waarop Habit List helpt bij het volhouden van goede voornemens

Heb je goede voornemens gesteld voor jezelf in 2015 en heb je nu al moeite om je eraan te houden? Habit List gaat je helpen en in dit artikel lees je waarom.

Lees verder na de advertentie.

Habit List

Habit List staat al een paar jaar in de App Store, maar is sinds de laatste update pas geleden misschien wel de allerbeste app om goede voornemens mee bij te houden.

1. Overzicht

Habit List laat je zelf voornemens toevoegen waar je je aan wil houden. Of dat nou twee keer hardlopen per week is of acht glazen water per dag, dat is aan jou. Je moet nieuwe voornemens zelf toevoegen, daarna is het een kwestie van deze bijhouden.

2. Planning maken

Met Habit List maak je zelf een planning voor jezelf. Je kan instellen dat je iets dagelijks wil gaan doen, of juist wekelijks of maandelijks. Op die manier kun je helemaal zelf invullen hoe je te werk gaat.

habit list

3. Herinneringen

Je hoeft niet eens zelf continu aan je voornemens te denken, daar heb je de app voor. Je krijgt steeds een berichtje: ga sporten, eet vandaan een salade. Het is aan jou zelf natuurlijk wel de taak om dat dan ook echt te doen en de notificatie niet alleen maar weg te vegen.

4. Records en motivatie

Habit List motiveert je niet alleen met herinneringen, maar juist ook door de confrontatie. Als je iets hebt uitgevoerd, dan kleurt dat voornemen groen. sla je wat over, kleurt het rood. En dat gaat knagen als dat vaak voorkomt en je percentage van geslaagde uitvoeringen daalt. Voor veel mensen zal dit al een reden zijn om zichzelf niet te willen teleurstellen. Alles wordt in mooie, strakke grafiekjes en percentages weergegeven, dus ook qua design zit het wel goed. Daarbij kun je streaks verdienen als je niets overslaat en records vestigen. Weer een extra stukje motivatie om je de volgende keer aan je voornemens vast te houden.

Habit List downloaden

Habit List is voor 3,59 euro te downloaden in de App Store. Voor installatie is iOS 7.1 of nieuwer benodigd, net als 3,1MB aan vrije opslagruimte op je iOS-device.

Habit List

Scott Dunlap & Gerard Gualberto

Gratis via App Store

Habit List
Habit List
Habit List
Habit List
Habit List
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu