Maak van iPhone-fotografie een wedstrijdje met GuruShots

Erwin Vogelaar
6 juli 2018, 19:31
2 min leestijd
Maak van iPhone-fotografie een wedstrijdje met GuruShots
GuruShots: Fotografie

GuruShots: Fotografie

Gratis

Reviewscore

8

De app GuruShots geeft je elke dag een serie foto-opdrachten. De app is een leuke en creatieve manier om met iPhone-fotografie aan de slag te gaan, maar pas wel op.

Lees verder na de advertentie.

GuruShots: leuke fotografiewedstrijd met haken en ogen

Met de app GuruShots maak je een wedstrijd van fotografie. Je kunt aan verschillende opdrachten meedoen door nieuwe foto’s te maken, of kiekjes uit je archief te kiezen. Dat kan door je account te verbinden met Instagram, zodat je door je profiel kunt scrollen om de juiste kiekjes uit te kiezen.

Je start door deel te nemen aan de newbie-wedstrijd, waarin je vier willekeurige foto’s uploadt. Vervolgens mag je deelnemen aan de specifieke opdrachten. Elke dag zijn er meerdere nieuwe opdrachten beschikbaar, met thema’s zoals ‘schaduwen’, ‘blauw en wit’ of ‘schepen en boten’.

De foto’s die je uploadt worden vervolgens anoniem beoordeeld. Je wordt gemotiveerd om ook zelf op de foto’s van anderen te stemmen, want dan stijgt jouw exposure. Dat betekent dat meer mensen jouw foto’s te zien krijgen en er dus grotere kans is dat ze op jouw foto stemmen.

Prijzen

De opdrachten hebben verschillende prijzen. Soms zit daar iets speciaals tussen, zoals een nieuwe cameralens. Meestal krijg je digitale items die je kunt gebruiken in de app. Zoals een ‘swap’, wat je de mogelijkheid geeft om een foto die niet goed scoort weer om te ruilen. Of een item om je exposure direct te vullen zonder te hoeven stemmen. De prijzen gaan doorgaans naar de foto waar het meest op is gestemd, de fotograaf met de meeste stemmen en de foto die door GuruShots zelf wordt uitgekozen.

De app is gebouwd rond het omhoog gaan in niveau. Daarvoor moet je bepaalde achievements bereiken. De app motiveert je op zoveel mogelijk manieren om bijvoorbeeld extra items te kopen die je verder helpen. Daar moet je dus wel voor oppassen. Gebruik je de app echter voornamelijk als motivatie om eens creatief bezig te gaan met fotografie, dan is het een leuke toevoeging op je iPhone.

Blijf ik eigenaar van mijn foto’s?

Upload je foto’s naar GuruShots, dan blijf jij eigenaar van de kiekjes. Je geeft GuruShots wel toestemming om de foto’s te gebruiken ter promotie van GuruShots of van de sponsors. Wees daar dus bewust van. De app download je gratis via onderstaande knop in de App Store.

GuruShots: Fotografie

Gurushots Ltd

Gratis via App Store

Maak mooiere foto’s met je iPhone

Om echt een kans te maken op de prijzen, moeten je foto’s natuurlijk wel mooi zijn. Wij geven je een serie tips om mooiere foto’s met je iPhone te maken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu