Schieten en puzzelen tegelijk in bomvolle puzzelgame Gunbrick
Rutger Otto

Het lijkt een vreemde combinatie, schieten en puzzelen tegelijk, maar toch voelt het goed in Gunbrick. Gelukkig maar, want het is een aardig unieke, retro-uitziende app die ook qua levels behoorlijk krankzinnig kan worden.

Gunbrick

Gunbrick is een nieuwe game van Nitrome, de ontwikkelaar die eerder Icebreaker: A Viking Voyage uitbracht via Rovio Stars. Gunbrick werd gebaseerd op een browsergame, maar komt prima tot zijn recht op iOS.

In Gunbrick bestuur je een kubus genaamd Gunbrick, die aan de ene kant een raketwerper meedraagt en aan de andere kant een schild heeft. Eigenlijk ben je een soort wapenhandelaar die geweren bij anderen moet brengen. Om van A naar B te komen, dien je echter wel te puzzelen. Positie is belangrijk in Gunbrick: je kan met je schild kogels en lasers afweren, maar dan moet het schild wel aan de goede kant staan. Springen kan alleen als je raketwerper omlaag wijst.

Fijne besturing

In de praktijk gebruik je veegbewegingen om de kubus te laten rollen. Schieten doe je door te tikken. Het werkt allemaal heel simpel en goed. Aanvankelijk lijkt Gunbrick misschien een actiegame, want er is nogal wat actie, maar tussen al het geweld door is de app een heel originele puzzelgame.

Met Gunbrick kun je daarnaast ook wel een tijdje vooruit, want er valt veel te doen en te ontdekken in het spel. Er zijn zelfs grote eindbazen die je op een bepaalde manier moet zien om te leggen. Gunbrick is in stijl en geluid misschien retro, maar werkt zoals een game dat anno 2015 op iOS moet doen.

gunbrick

Gunbrick downloaden

Gunbrick kost 2,99 euro in de App Store. Voor de installatie is iOS 4.3 of nieuwer nodig, evenals 26,7MB aan vrije opslagruimte.

Gunbrick

Nitrome

€ 6,99 via App Store

Gunbrick
Gunbrick
Gunbrick
Gunbrick
Gunbrick
Gunbrick
Gunbrick
Gunbrick
Gunbrick
Gunbrick

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.