Guitar Toolkit, een must have voor gitaristen?

Redactie
5 februari 2009, 16:00
2 min leestijd
Guitar Toolkit, een must have voor gitaristen?

Na lang twijfelen heb ik vandaag toch maar de Guitar Toolkit aangeschaft in de App Store. Deze applicatie zegt alles te hebben voor de gitarist: Een stem-functie, metronoom en heel veel akkoorden. Het lijstje klinkt veel belovend, maar is het de 7,99 waard?

</p>
Stemmen met de Guitar Toolkit

Ik ben altijd sceptisch over een stem-functie op je telefoon. Is het wel precies genoeg? Kan de iPhone precies het aantal Hertz meten zodat je die gelijk kan stellen aan de juiste toon? Verschillende applicaties hebben deze vragen al met een nee beantwoord.

Guitar Toolkit maakt hier gelukkig een eind aan. Het stemmen gaat geweldig, maar je moet er alleen even op letten dat het stil is om je heen, of dat je je versterker heel hard aan hebt staan. Als dat niet het geval is dan pakt de microfoon van de iPhone te veel omgevingsgeluid op en ben je niet in staat om goed te stemmen.

Metronoom

De metronoom werk net als alle andere gratis en betaalde applicaties. Het werk gewoon naar behoren. De Bpm kan je aanpassen naar wens, en voor de rest is er niets extra.

Lees verder na de advertentie.

Akkoorden

Ik ben geen geweldige gitarist. Ik heb een gitaar, ik kan hem stemmen, en daar is dan bijna alles al mee gezegd. Om dit te testen ben ik opzoek gegaan naar een echte gitarist, en hoe moeilijk moet dat zijn als je in een bandje speelt?

We hebben de akkoorden maandag doorgenomen, en tot nu toe lijkt alles te kloppen. De sectie is erg uitgebreid, veel akkoorden die je maar weinig tegen komt in liedjes staan erin.

Conclusie

Guitar Toolkit is ondanks de hoge prijs een must have voor elke gitarist. Stemmen, in de maat spelen met de metronoom en akkoorden opzoeken gaat allemaal perfect met deze applicatie. Zorg wel dat je tijdens heb stemmen een duidelijke toon aanslaat, want anders ontvangt de iPhone het signaal niet.

Wat: Guitar Toolkit (7,99)

Cijfer: 8,5

</p> </p>
Categorie: Muziek

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's