GuessMe: geinig Wie Ben Ik-spel voor iPhone
Wouter Nijsen

Het Nederlandse Buro DOKO heeft met GuessMe het aloude Wie Ben Ik in een nieuw jasje gestoken. Log in met je GuessMe-account of Facebook en verdien punten voor steeds interessantere personages, zoals clown Bassie.

De gratis app, die is ontwikkeld door Douwe van Hees en Koen Middeldorp, is te downloaden voor iPhone, iPad en Android. Genoeg potentiële vrienden om tegen te spelen dus. Vragen kun je zelf intikken en bij nieuwe uitdagingen of te beantwoorden vragen krijg je een handige push-notificatie.

Bij winst verdien je munten om personages zoals Mr. Bean en de paashaas vrij te spelen, die waarschijnlijker leuker zijn om te raden dan een willekeurige Dorothy. Heb je daar echter nog niet genoeg munten voor? Dan kun je uiteraard je portemonnee tevoorschijn toveren in de App Store.

Voor 3000 munten leg je bijvoorbeeld 89 eurocent neer, en daar kun je dan twee unieke personages van betalen. GuessMe vertoont wel bij iedere zet een reclamevenster, maar die is weg te krijgen door 1,79 euro voor de premium-versie neer te leggen.

Als je overigens zin hebt in een persoonlijker potje Wie Ben Ik, is het eveneens door Nederlanders ontwikkelde Mystery Friend een optie. In deze app kun je namelijk een van je gemeenschappelijke Facebook-vrienden uitkiezen voor je tegenstander.

[app 586580684][appimg 586580684]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.