GTA San Andreas beschikbaar in de App Store, download hem hier

Gijs Ettes
12 december 2013, 9:29
2 min leestijd
GTA San Andreas beschikbaar in de App Store, download hem hier

Bijna tien jaar nadat het spel verscheen op de PS2 heeft RockStar Games GTA San Andreas nu uitgebracht in de App Store. De game is direct te downloaden en kost 5,99 euro.

GTA San Andreas iPhoneOpen-wereldgame GTA San Andreas is het vijfde deel in de Grand Theft Auto-serie (als je de uitbreidingen niet meerekent) en is het derde GTA-spel dat omgezet is naar de iPhone en iPad. De eerste twee delen, die gekenmerkt worden door een vrijwel tweedimensionale weergave, zijn helaas niet terug te vinden in de App Store.

GTA San Andreas: groter dan ooit

In GTA San Andreas is de spelwereld aanzienlijk groter dan in GTA 3 en GTA Vice City. Je kruipt als speler in de huid van Carl Johnson die terugkeert naar ‘The Hood’ in Los Santos, een fictieve stad die Los Angeles moet voorstellen. Corrupte agenten beschuldigen Carl van moord en hij wordt min of meer gedwongen zijn gangsterleven op te pakken, banken te beroven en deals te sluiten.

GTA San Andreas iPadNa een korte introductie word je in de spelwereld gedropt waar je de beschikking hebt over nog meer auto’s, vuurwapens en zelfs een mountainbike en BMX. Daarnaast is het in San Andreas voor het eerst mogelijk om te zwemmen en te parachutespringen. Ook nieuw is dat je moet eten om Carl in leven te houden en als je nooit beweegt, wordt je personage dik.

Lees verder na de advertentie.

Besturing en iOS-controller

Net als in de eerste twee GTA-delen op de iPhone en iPad verloopt de besturing in GTA San Andreas met een hele zwik virtuele knoppen op het scherm, die automatisch veranderen wanneer je bijvoorbeeld in en uit een auto stapt. Aan de linkerzijde bevinden zich de stuurknoppen, terwijl je met de toetsen aan de rechterzijde bijvoorbeeld kunt rennen en schieten. Dat is in het begin even wennen, maar werkt redelijk.

Gelukkig kent de game ondersteuning voor iOS-controllers, zoals de Logitech PowerShell of Moga Ace Power. Daar kun je de iPhone in klikken, waarna fysieke knoppen het overnemen en de besturing een stuk gemakkelijker wordt.

Grand Theft Auto: San Andreas

Rockstar Games

€ 7,99 via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's