GTA San Andreas iOS in december te koop

Roel van Hout
27 november 2013, 8:39
1 min leestijd
GTA San Andreas iOS in december te koop

Ontwikkelaar Rockstar gaat vrolijk door met het overzetten van games naar iOS: vanaf december is GTA San Andreas iOS te koop.

GTA San Andreas werd in 2004 uitgebracht als opvolger van GTA Vice City en is het derde en laatste deel in de GTA III-trilogie. In de game speel je als Carl Johnson, die na lange tijd terugkeert in Los Santos – een fictieve versie van Los Angeles.

De daaropvolgende tientallen uren race, schiet en vecht je je een weg langs allerlei obstakels in een poging iets van je vroegere leven terug te krijgen. De game was een enorme hit, en Rockstar brengt het spel in december naar de iPhone.

GTA San Andreas iOS krijgt ondersteuning voor controller

Het is niet de eerste GTA die naar de consoles komt: je kunt ook al voor GTA III, GTA Vice City en GTA Chinatown Wars in de App Store terecht. Wel is het de eerste keer dat er ondersteuning voor een controller aan het spel wordt toegevoegd. Dat betekent dus dat je in feite dezelfde spelervaring als op de console zult hebben, maar dan onderweg.

Lees verder na de advertentie.

De vorige delen van GTA op de iPhone waren keurige overzettingen, maar bleken toch wat minder geschikt voor touch-besturing. De ondersteuning voor controllers is daarom een prima toevoeging. Ook laat Rockstar weten de beelden wat op te zullen poetsen, zodat de game grafisch weer helemaal meekan. Nog een paar weken wachten!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's