3 Grand Theft Auto-games voor iOS in de aanbieding
Rutger Otto

Om te vieren dat GTA San Andreas tien jaar geleden uitkwam, is het spel geoptimaliseerd voor iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Daarnaast is de game, samen met GTA III en Vice City, in prijs verlaagd.

GTA San Andreas

Grand Theft Auto: San Andreas werd uitgebracht op 26 oktober 2004. Om dat tienjarige jubileum te vieren, is het spel helemaal voor de nieuwe iPhones beschikbaar gemaakt. Dat betekent dat het populaire spel van studio Rockstar er fantastisch uitziet op je 4,7- of 5,5-inch scherm. Daarnaast zijn er enkele bugs gerepareerd.

De iOS-versie van GTA San Andreas verscheen eind vorig jaar. Spelers volgen hetzelfde verhaal in dezelfde wereld als op de console-versie. De GTA-spelserie staat bekend om grote, open gebieden waar je kunt gaan en staan waar je wilt. Toen San Andreas tien jaar geleden verscheen, bood het de allergrootste spelwereld ooit.

GTA iOS-games goedkoper

Voor de gelegenheid is GTA San Andreas in prijs verlaagd. De game kost momenteel 3,59 euro in de App Store. Maar ook GTA Vice City en GTA III zijn in prijs verlaagd: beide kosten 2,69 euro. De gameklassiekers zijn nog steeds ongekend populair, veel mensen willen hun hart ophalen met herinneringen van GTA. In plaats van op een pc, Xbox of PlayStation speel je de games simpelweg op je iPhone of iPad.

Daarbij is de touch-besturing overigens wel even wennen. Dit werkt namelijk volledig met virtuele knoppen. Als je dat eenmaal onder de knie hebt, is het overigens prima te doen.

De afprijzingen geven in elk geval de gelegenheid om de games eens uit te proberen op je iPhone. Naar verwachting zijn de verlagingen tijdelijk, dus profiteer ervan om de klassiekers te kopen zolang het kan.

Lees meer App Store nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.