Met GroupClip maak je videoprojecten met je vrienden

Erwin Vogelaar
23 mei 2016, 20:17
2 min leestijd
Met GroupClip maak je videoprojecten met je vrienden
GroupClip - group video & multi-angle made easy

GroupClip - group video & multi-angle made easy

Gratis

Reviewscore

7,5

GroupClip is een nieuwe app waarmee je samen met anderen aan een videoproject werkt, zodat je gebeurtenissen van meerdere invalshoeken kunt filmen.

Lees verder na de advertentie.

GroupClip

GroupClip is een handige app als je regelmatig met vrienden hetzelfde aan het filmen bent. In plaats van de losse video’s na afloop naar elkaar te sturen en via een bewerkprogramma er stukjes uit te knippen, maakt de app het allemaal een stukje makkelijker. Zodra iedereen hetzelfde filmt met GroupClip, worden de beelden automatisch gesynchroniseerd. In de app zelf zie je vervolgens de verschillende filmsessies als andere invalshoeken en daar kun je snel tussen wisselen bij het bewerken.

groupclip

Je kunt met tot vijf verschillende mensen aan één project werken in de app, maar omdat alle beelden via de cloud gesynchroniseerd worden, kan iedereen aan een eigen versie van de video werken. Het is uiteindelijk bij het bewerken mogelijk om het beeld van één camera per keer in beeld te laten zien, of om een soort collage te maken. Als je DRM-vrije muziek op je iPhone hebt staan, kun je die tevens gebruiken als soundtrack. Ook kun je foto’s toevoegen. Is de video klaar? Dan is het eindresultaat direct via social media te delen.

Op dit moment heb je wel Facebook nodig om in te loggen bij GroupClip. Zonder een Facebook-account is de app dus helemaal niet te gebruiken. De makers werken gelukkig wel aan andere login-opties. Later zullen er ook nog extra features toegevoegd worden via in-app aankopen, maar vooralsnog is de volledige app gratis te gebruiken. De applicatie werkt op zowel de iPhone als iPad en vereist wifi of een mobiele internetverbinding.

GroupClip downloaden

GroupClip kun je gratis downloaden in de App Store via onderstaande link. De app vraagt om 86,1MB vrije ruimte en je hebt minimaal iOS 8.0 nodig om aan de slag te kunnen met de app.

GroupClip - group video & multi-angle made easy

AB Concepts BV

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu