Instagram toont verhalen van gebruikers groter in de feed

Rutger Otto
31 oktober 2017, 15:05
1 min leestijd
Instagram toont verhalen van gebruikers groter in de feed
Instagram

Instagram

Gratis

Reviewscore

8,5

De Instagram Stories vallen voortaan nog meer op in de nieuwsfeed van de app. Daarnaast test Instagram een functie om stop-motion-video’s op te nemen.

Lees verder na de advertentie.

Grotere Instagram Verhalen in de app

De verhaalfunctie van Instagram staat nog altijd bovenin de app. Deze functie stelt gebruikers in staat om foto’s of video’s te plaatsen die na 24 uur automatisch worden verwijderd. De balk met Instagram Stories kwam tijdens het scrollen door reguliere afbeeldingen en filmpjes al terug, maar Instagram heeft ze nu aangepast, zodat ze meer opvallen.

De verhalen komen nog steeds tussen andere beelden te staan, maar je ziet nu niet alleen maar bolletjes met profielfoto’s van gebruikers. Die avatars zijn twee keer zo groot geworden. Daarachter verschijnen previews van de verhalen. Zo word je als gebruiker nieuwsgierig gemaakt naar de geplaatste Stories. Tegen TechCrunch zegt Instagram geen plannen te hebben om de Stories-balk aan de bovenkant ook uit te vergroten.

instagram superzoom

Nieuwe cameramodus: stop-motion

Instagram werkt in de Stories-functie aan een nieuwe cameramodus, namelijk stop-motion. Deze modus wordt op dit moment getest, schrijft The Verge. Hiermee kunnen gebruikers een serie foto’s achter elkaar nemen, die vervolgens als een stop-motion-filmpje wordt getoond.

Een week geleden bracht Instagram de optie ‘Superzoom’ uit. Daarmee maak je jouw verhalen extra dramatisch door de camera extreem in te zoomen op bijvoorbeeld je hoofd of iets anders. De bijhorende muziek zorgt voor extra drama.

Lees ook: Zo gebruik je de Superzoom van Instagram

Miljoenen gebruikers

Het gaat heel goed met Instagram Stories. Dagelijks heeft de dienst 250 miljoen gebruikers. Dat is veel meer dan Snapchat, waar Instagram zijn inspiratie voor de verhaalfunctie vandaan haalde. Maandelijks telt de Instagram-app 800 miljoen gebruikers.

Download Instagram in App Store (gratis)

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen