Grote Nike+ update voor de iPhone

Redactie
22 juni 2012, 14:52
2 min leestijd
Grote Nike+ update voor de iPhone

De bekende applicatie Nike+ Running heeft een belangrijke update naar versie 4.0 gekregen. Nu houdt echt niks meer je tegen om op je Nike hardloopschoenen en iPhone in de hand een rondje te rennen. Met de nieuwe versie kan je namelijk van alles analyseren, naast natuurlijk je snelheid. Ook zit er een handige functie in om te zien of je schoenen al versleten zijn.

Sneller en beter hardlopen

Naast de nieuwe en frisse interface (die overigens nog wel de kenmerkende kleuren rood, wit en zwart bevat), zijn er heel veel functies bijgekomen. De oude applicatie hield al middels de GPS van de iPhone je snelheid bij, maar nu kan je nog veel meer bijhouden. In een ‘logboek’ kan je per run aangeven hoe je je voelde en of er bijzonderheden waren. Nike+ running vergelijkt ook je laatste run met de afgelopen 7, zodat je eventuele vorderingen of een ongemerkte achteruitgang op tijd kan zien. Verder kan je een challenge voor jezelf stellen en die verschijnt dan ook op het hoofdscherm. Heb je meteen zin om te rennen? Overal in de app is de zogenaamde ‘dedicated run button’ te vinden, je hoeft niet eerst drie menu’s terug voordat je kan beginnen.

nike+ running

Een andere, zeer handige, functie is, is het ‘taggen’ van schoenen. Je kan elke schoen een naam of nummer geven en vervolgens bijhouden hoeveel kilometer je op elk paar schoenen rent. De app geeft op tijd aan wanneer het tijd is om een paar schoenen te vervangen, aangezien running schoenen hun demping na een tijd verliezen. Deze ‘tag’ functie is erg handig wanneer je meerdere paar schoenen hebt.

Lees verder na de advertentie.

Door deze applicatie krijgt Nike+ een goede kans tegen de concurrenten Runkeeper en Endomondo, die vaak de voorkeur krijgen van hardlopers met een iPhone omdat die de runs uitgebreider bijhielden.

 

[app 387771637]

 

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's