Apple maakt iWork-apps slimmer en uitgebreider met update
Wouter Nijsen

Apple heeft nieuwe versies van Pages, Numbers en Keynote beschikbaar gemaakt. Hierdoor zijn de productiviteits-apps, die op iedere iOS- en macOS-apparaat te gebruiken zijn, weer een stukje beter.

Grote iWork-update beschikbaar

Het gaat om de iOS- én macOS-versies van Pages, Numbers en Keynote, Apples ‘versies’ van Word, Excel en PowerPoint. De belangrijkste verbetering voor alle apps is dat het voortaan mogelijk is om direct audio op te nemen, dit te bewerken en binnen de app af te spelen. Audiobestanden zijn in documenten, spreadsheets en presentaties toe te voegen. Verder kun je de Apple Pencil, het slimme pennetje dat bijvoorbeeld met de iPad (2018) werkt, nu ook gebruiken om door de instellingen van iWork-apps te bladeren en zaken te selecteren.

iwork

Daarnaast wordt de Smart Annotation-feature uitgebreid. Met deze functie kun je opmerkingen toevoegingen en aanpassingen maken aan een document of presentatie, terwijl andere mensen het ook aan het bewerken zijn. Dit is handig voor bijvoorbeeld docenten, die meekijken en feedback kunnen geven bij huiswerk, terwijl leerlingen ermee bezig zijn.

Tot slot zijn een heleboel kleinere verbeteringen aanwezig die per app verschillen. Hierbij gaat het onder meer om nieuwe opties om de opmaak van bestanden aan te passen. De updates voor Pages, Keynote en Numbers zijn op zowel iOS als macOS gratis te downloaden in de (Mac) App Store. Of download ze via de knoppen hieronder.

Pages

Apple

6,6 (987 reviews)
Gratis via App Store

Keynote

Apple

6,6 (371 reviews)
Gratis via App Store

Numbers

Apple

6 (353 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.