De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

4 redenen waarom je Grim Fandango niet mag missen op iOS

Rutger Otto
6 mei 2015, 12:09
2 min leestijd
4 redenen waarom je Grim Fandango niet mag missen op iOS
Grim Fandango Remastered

Grim Fandango Remastered

€ 5,99

Reviewscore

9

De klassieke avonturengame Grim Fandango is in een nieuw jasje beschikbaar op iOS. Lees in dit artikel waarom je het spel niet mag missen.

Lees verder na de advertentie.

1. Klassieker

Grim Fandango kwam voor het eerst uit in 1998 en is één van de grootste cultklassiekers uit het adventure-genre. De game werd gemaakt door LucasArts, onder leiding van Tim Schafer, die ook aan het roer stond van gamesuccessen als Monkey Island en Maniac Mansion.

In Grim Fandango speel je met Manny Calavera, een skelet. Manny leeft in het land van de doden, maar voordat hij eindelijk mag rusten, moet hij reispakketten verkopen aan mensen die net zijn overleden. Daarmee betaalt hij de schulden af, die hij in zijn heftige leven heeft gemaakt. Bijna als vanzelfsprekend gaat zijn werk mis en moet hij de zaken op orde gaan stellen. Niet alleen om het bedrijf te redden, maar ook zichzelf. Jij helpt hem daarbij.

Grim Fandango Remastered Launch Trailer (iPad)

2. Geweldige sfeer

De charme van Grim Fandango ligt grotendeels in de sfeer van het spel. Het voelt als een film noir, maar is voorzien van een dikke laag humor die vandaag de dag nog uitstekend uit de verf komt.

Grim Fandango Remastered kwam eerder al uit voor de spelcomputers, waar opviel dat de achtergronden soms wat visueel beperkt waren, terwijl de personages zelf mooi vernieuwd zijn. Dat valt op het scherm van de iPhone veel minder op, al is de game het beste te spelen op een iPad of een grotere iPhone zoals de iPhone 6 of 6 Plus. De muziek en de stemmen van personages zijn eveneens nog steeds prima.

grim fandango remastered

3. Bizarre puzzels, prima besturing

Grim Fandango is geen gemakkelijk spel. Zoals je van een oude adventure-game mag verwachten, moet je veel puzzels oplossen en met mensen praten. Daarbij moet je voorwerpen combineren en gebruiken om tot een oplossing te komen, en die ligt meestal niet voor de hand. De besturing is helemaal aangepast voor touchscreens. Dat maakt dat Grim Fandango prima werkt op iOS.

4. Commentaar van de makers

Als toffe extra hebben de makers van Grim Fandango deze Remastered-editie voorzien van stemcommentaar. Op bepaalde plekken in het spel kun je op een icoontje tikken, waarna je hen hoort vertellen over het maken van het spel. Dat is vaak humoristisch en leuk om te luisteren als je benieuwd bent naar wat er achter de schermen gebeurde. Voor fans van het origineel is alleen dat al een reden om deze klassieker nog eens te spelen.

Grim Fandango Remastered downloaden

Grim Fandango Remastered kost tien euro om te downloaden uit de App Store. De game is groot: je hebt 3,09GB nodig om hem te installeren. Ook is iOS 8 of nieuwer benodigd.

Grim Fandango Remastered

Double Fine Productions, Inc.

€ 5,99 via App Store

Grim Fandango Remastered
Grim Fandango Remastered
Grim Fandango Remastered
Grim Fandango Remastered
Grim Fandango Remastered
Grim Fandango Remastered
Grim Fandango Remastered
Grim Fandango Remastered
Grim Fandango Remastered
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu