De 7 griezeligste apps voor Halloween

Rutger Otto
31 oktober 2014, 10:57
2 min leestijd
De 7 griezeligste apps voor Halloween

Trick or treat! Het is Halloween en dat betekent dat er gegriezeld mag worden. Wij zetten 7 Halloween games en apps op een rij die je kippenvel zullen bezorgen.

Lees verder na de advertentie.


Soms lopen de rillingen al over je rug bij enge geluiden. Papa Sangre II speelt daarop in. De app is een ervaring in audio. Je plugt je koptelefoon in en je sluit je ogen. Vervolgens ‘zie’ je met je oren. Ontwikkelaar Paul Bennun zei: “De grafische kaart in je hoofd is veel beter dan wat je op een iPhone kan laten zien.” Hoe eng Papa Sangre II wordt, ligt dus volledig aan wat voor voorstelling je er zelf bij maakt.

Je volgt een horrorverhaal dat verteld wordt door Game of Thrones’ Sean Bean. Door onderin beeld te tikken, beweeg je door de wereld. Volg het geluid om te weten waar je heen moet, ook al ga je daar liever niet heen. Brrr.

Playdead's LIMBO

Playdead

€ 4,99 via App Store

Heel eng is Limbo misschien niet, maar de game is bij uitstek geschikt om tijdens Halloween te spelen. Dat heeft alles te maken met de continue spanning van het spel en de sfeer. Limbo is volledig zwartwit, nevelig en vooruit, er zitten enorme spinnen in die het toch nog wat eng maken.

Dark Meadow

Phosphor Games Studio, LLC

€ 2,29 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Dark Meadow is misschien wel de beste horrorgame in de App Store. Het combineert spelelementen van Infinity Blade met een griezelig verhaal dat dankzij donkere (en soms humoristische) voice-overs wordt verteld.

Zombify - Turn into a Zombie

Apptly LLC

€ 1,19 via App Store

Altijd al willen weten hoe je eruit zou zien als zombie? Met Zombify weet je het. Je maakt een selfie en de app tovert je om in een ondode. Je kan filters kiezen, ogen aanpassen, verschillende kaken kiezen en andere attributen toevoegen. De foto of video waarin je gromt en gorgelt kun je vervolgens uploaden naar sociale media of lokaal opslaan.


Laat je vrienden schrikken met de effecten van Looksery. Deze app maakt een 3d-scan van je gezicht en voert er in realtime effecten op uit. Daar zitten wat enge effecten tussen, zoals de ‘Monster’. Je kijkt gewoon in de camera, maar als je je mond opent, wordt alles zwartwit, worden je ogen zwarte gaten en hoor je een schreeuw. Het filmpje kan je doorsturen naar vrienden om ze de stuipen op het lijf te jagen!

iPoe Vol. 1 - Edgar Allan Poe

iClassics Productions, S.L.

€ 4,99 via App Store

Edgar Allen Poe was een Amerikaans schrijver en dichter wiens werk van grote invloed was op het horror- en fantasy-genre. Zijn beroemdste verhalen kun je lezen in de interactieve app iPoe. De verhalen zijn allemaal geïllustreerd en zijn verrijkt met animaties. Tijdens het lezen van klassiekers als The Oval Portrait, Annabel Lee en The Tell-Tale Heart kun je genieten van een spannende soundtrack.

Surgeon Simulator

Bossa Studios Ltd

€ 5,99 via App Store

Iedereen die Surgeon Simulator probeert te spelen is bij voorbaat al een horrordokter. De game is nu op iPhone beschikbaar en dus kun je een bloedbad van patiënten maken op Apples smartphone. Niet alleen mensen, maar ook aliens leg je onder het mes.

Lees meer app nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu