De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Relax apps: de 4 beste gratis iPhone apps om te ontspannen

Gijs Ettes
25 januari 2014, 12:39
2 min leestijd
Relax apps: de 4 beste gratis iPhone apps om te ontspannen

Het is weekend en dus hét moment om even te ontspannen en de accu op te laden. Met deze gratis relax apps voor je iPhone maak je het jezelf gemakkelijk en zorg je dat je maandag weer uitgerust op je werk of school aankomt.

Lees verder na de advertentie.


GPS for the Soul is een gratis relax app die je hartslag en stressniveau meet als je je vinger over de cameralens van je iPhone legt. Daarnaast kun je zogenoemde ‘Guides’ aanmaken of starten die je middels tekst, beeld en muziek helpen te ontspannen. Er zijn diverse van dit soort gidsen met verschillende onderwerpen als meditatie, het zoeken van balans en het aanpassen van je ademhaling. Door diep in en uit te ademen en even aan niets anders dan je ademhaling te denken, kun je immers in korte tijd een stuk minder gestresst worden.


Deep Relaxation bevat een viertal opnames van circa 20 minuten waarin je begeleid wordt in het bereiken van ultieme ontspanning. De geluiden zijn in het begin even wennen, maar met oordopjes in is het gemakkelijk om weg te doezelen. Na afloop word je, als het goed is, een stuk relaxter wakker. De gratis versie van Deep Relaxation bevat een beperkt aantal oefeningen, maar middels een in-app aankoop kun je meer tracks downloaden.

Pocket Pond 2

TriggerWave LLC

Gratis via App Store

Zoek je relaxte beelden om bij weg te dromen, dan is Pocket Pond 2 de moeite waard om te proberen. In deze virtuele vijver zie je diverse soorten insecten en vissen voorbij komen. Je kunt je eigen vijver geheel naar eigen smaak inrichten en zelf koi karpers, kikkers of andere dieren toevoegen. De app heeft geen advertenties, maar wel optionele in-app aankopen. Deze zijn echter niet verplicht om te kunnen ontspannen met Pocket Pond 2.

Relaxing Nature - Relax & Sleep Better

Rory Buckley

Gratis via App Store

Relaxing Nature is jouw magische raam om uit te kijken over de wolken, een paradijselijk eiland of een tropisch regenwoud. Je kunt swipen om je favoriete setting te kiezen en een timer instellen voor als je gaat slapen. Op die manier helpt Relaxing Nature je om helemaal tot rust te komen. De app is 98,1MB groot en vereist tenminste iOS 4.3.

→ Op zoek naar meer games en apps? Kijk dan in ons overzicht met populaire iPhone apps!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu