Google brengt gratis office-apps voor iOS uit, download ze hier!
Gijs Ettes

Sinds kort kunnen ook iPhone- en iPad-bezitters de office-apps van Google gebruiken. Google Docs en Sheets zijn nu beschikbaar en later moet Slides volgen.

google docs office-appMet Google Docs is het heel gemakkelijk om zowel on- als offline aan (Word)documenten te werken. Je kunt bestanden lezen, maken en bewerken, zelfs als je onderweg even geen beschikking hebt over mobiel internet.

Daarnaast maakt Google Docs het mogelijk om met meerdere personen tegelijkertijd aan hetzelfde bestand te werken en is het mogelijk om opmerkingen toe te voegen en te reageren op die van anderen. Ook het delen van bestanden is zo gepiept. Je downloadt de app gratis via onderstaande link, maar moet wel beschikken over iOS 7 of nieuwer en 20MB vrije opslagruimte.

Google Documenten

Google, Inc.

9 (56 reviews)
Gratis via App Store

Google Sheets is qua functionaliteit vergelijkbaar met Docs, al is deze app natuurlijk bedoeld voor het bekijken, aanmaken en bewerken van spreadsheets. Je kunt on- en offline data invoeren en cellen bewerken en deelt het uiteindelijke bestand gemakkelijk met anderen. Ook Sheets vereist iOS 7 en iets meer opslagruimte: 41,7MB.

Google Spreadsheets

Google, Inc.

9 (661 reviews)
Gratis via App Store

Slides, voor het maken en bewerken van presentaties in de cloud, is op dit moment nog niet beschikbaar in de App Store. Google geeft aan dat de app ‘binnenkort verschijnt’, maar een precieze releasedatum wordt niet gegeven. Google Drive, de clouddienst waar je niet alleen je documenten, presentaties en spreadsheets kwijt kunt maar ook andere bestanden, is al langere tijd te downloaden in de Store.

Google Drive - online bestands

Google, Inc.

9 (46 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.